top icon
Αγώνες

WRC: O Sami Pajari κάνει το ντεμπούτο του με το GR Yaris Rally1

Ο Sami Pajari θα οδηγήσει για πρώτη φορά σε αγώνα του WRC το τέταρτο GR Yaris Rally1 της Toyota Gazoo Racing.

Ο Sami Pajari και η συνοδηγός Enni Malkonen θα δώσουν το «παρών» με το τέταρτο αυτοκίνητο της TGR-WRT στον χωμάτινο αγώνα της Λετονίας (18-21 Ιουλίου), ο οποίος μπαίνει από φέτος για πρώτη φορά στο αγωνιστικό ημερολόγιο του WRC.

Ο 22χρονος Φινλανδός οδηγός θεωρείται ένα από τα πιο μεγαλύτερα ταλέντα στους αγώνες ράλλυ αποτελώντας τον νεότερο πρωταθλητή στην κατηγορία Junior WRC όταν και κέρδισε τον τίτλο το 2021, ενώ πέρυσι πέτυχε την πρώτη του νίκη στο WRC2 στο Ράλλυ Φινλανδίας.

Φέτος, ο Sami Pajari οδηγεί το νέbο GR Yaris Rally2 στην άκρως ανταγωνιστική κατηγορία WRC2, όπου έχει εντυπωσιάσει με την ταχύτητα του. Μάλιστα, το περασμένο Σαββατοκύριακο ο νεαρός Φινλανδός πήρε τη νίκη στην κατηγορία WRC2 τερματίζοντας μάλιστα έκτος στη γενική κατάταξη του αγώνα.

Sami Pajari

«Παράλληλα με το πρόγραμμα Toyota Gazoo Racing WRC Challenge Program, μέσω του οποίου από το 2015 εκπαιδεύουμε νέους Ιάπωνες οδηγούς, είμαστε κοντά στους πιο ταλαντούχους νέους οδηγούς που αγωνίζονται στις υποστηρικτικές κατηγορίες του WRC. Φέτος είδαμε ότι ο Sami Pajari οδηγεί πολύ καλά το GR Yaris Rally2 και θα θέλαμε να δούμε τις δυνατότητές του με το αυτοκίνητο προδιαγραφών Rally1. Ο Sami είχε ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο στη Σαρδηνία. Δεν έχει μόνο την ταχύτητα, αλλά παρέχει επίσης στους μηχανικούς μας τα σχόλια που μας βοηθούν να βελτιώσουμε το αυτοκίνητο. Το Ράλλυ Λετονίας είναι ένας γρήγορος αγώνας όπως το Ράλλυ Φινλανδίας και στον Sami αρέσουν οι δρόμοι στην περιοχή της Βαλτικής. Σε αυτό το περιβάλλον μπορείς να καταλάβεις πώς λειτουργεί η αεροδυναμική ενός αυτοκινήτου Rally1», δήλωσε ο επικεφαλής της ιαπωνικής ομάδας, Jari-Matti Latvala.

«Δεν σου παρέχεται τόσο συχνά μια θέση σε ένα αυτοκίνητο προδιαγραφών Rally1. Θα είναι μια τεράστια πρόκληση γιατί υπάρχουν τόσα πολλά νέα πράγματα που πρέπει να μάθουμε, και ο ρυθμός στο κορυφαίο επίπεδο είναι επίσης πολύ υψηλός. Θα προσπαθήσω να μην επικεντρωθώ στο αποτέλεσμα πάρα πολύ, και απλώς να το απολαύσω και να αποκτήσω όλη την εμπειρία που μπορώ για το μέλλον. Στη Λετονία οι ειδικές διαδρομές είναι ως επί το πλείστον γρήγορες και με ροή, κάτι που έχω συνηθίσει αρκετά από τη Φινλανδία, και επίσης είναι ένας νέος αγώνας για όλους, οπότε από αυτή την άποψη ξεκινάμε λίγο πολύ από την ίδια θέση με τους κορυφαίους οδηγούς. Ελπίζω ότι αν τα πάμε καλά, τότε ίσως υπάρχει μια ευκαιρία για κάτι καλό στο μέλλον. Προς το παρόν, θα εστιάσω μόνο σε αυτόν τον αγώνα και θα τον απολαύσω», δήλωσε ο Sami Pajari.

Sami Pajari

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Sami Pajari
  • Sami Pajari
  • Sami Pajari
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ