top icon
Ελλάδα

Μοτοδυναμική: Δώρισε όχημα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο για τη μεταφορά φοιτητών με κινητικά προβλήματα

Από τη σύμπραξη της Μοτοδυναμικής και του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, προέκυψε ένα ειδικά διασκευασμένο van, που θα αναλάβει καθημερινά δρομολόγια για τη μεταφορά φοιτητών με κινητικές δυσκολίες.

Η Μοτοδυναμική παραχώρησε ένα όχημα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το οποίο αυτό με τη σειρά του διασκεύασε για την κάλυψη αναγκών μεταφοράς φοιτητών με κινητικές δυσκολίες από το σπίτι του προς το Πανεπιστήμιο.

Σκοπός είναι να έχουν τις ίδιες δυνατότητες με τους υπόλοιπους φοιτητές και να μπορούν να παρακολουθήσουν δια ζώσης τις διαλέξεις. Το συγκεκριμένο, ειδικά διαμορφωμένο van θα αναλάβει άμεσα καθημερινά δρομολόγια.

Ο Όμιλος Μοτοδυναμική επιδεικνύει ιδιαίτερη ευαισθησία σε θέματα κινητικότητας έχοντας ως όραμα «έναν κόσμο βιώσιμης μετακίνησης χωρίς περιορισμούς». Με αυτό το όραμα και αφορμή την ιστορία της Τζοάνας, μιας φοιτήτριας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών με κινητικά προβλήματα, που ήταν υποχρεωμένη να αλλάζει περισσότερες από τρεις συγκοινωνίες καθημερινά, προκειμένου να παρακολουθήσει τα μαθήματά της στο Πανεπιστήμιο.

Η μητέρα της ήταν δίπλα της σε όλη αυτή τη διαδρομή, όχι μόνο για τις μετακινήσεις, αλλά και για την παρακολούθηση των μαθημάτων, καθώς κρατούσε τις σημειώσεις από τις παραδόσεις, τις οποίες χρησιμοποιούσε η Τζοάνα για τις εξετάσεις της. Σήμερα η Τζοάνα είναι απόφοιτος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και αποτελεί πηγή έμπνευσης για την αφοσίωσή της και το πάθος της. Η Μοτοδυνακική της έχει δωρίσει επίσης ένα όχημα το οποίο χρησιμοποιεί για τις καθημερινές μετακινήσεις, με τη βοήθεια της οικογένειάς της.

Μια ενδιαφέρουσα ιστορία που είχαμε τη χαρά και την τιμή να μάθουμε στο περιθώριο της τελετής παραλαβής του ειδικού οχήματος που δημιουργήθηκε από τη συνεργασία του Ομίλου Μοτοδυναμική και του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Μοτοδυναμική ΟΠΑ

Την τελετή παραλαβής τίμησαν με την παρουσία τους οι Πρυτανικές Αρχές του ΟΠΑ, η διοίκηση και τα στελέχη του ομίλου «ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ», ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών και Καθηγητής του ΟΠΑ, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, εκπρόσωποι των ΜΜΕ και πλήθος μελών της ακαδημαϊκής και φοιτητικής κοινότητας του ΟΠΑ, ενώ η ομάδα των εθελοντών φοιτητών και φοιτητριών σήκωσε την κουκούλα και αποκάλυψε το Van.

Η δράση αυτή, η οποία εντάσσεται στο πρόγραμμα «Ταύτιση με την Κοινωνία» του ΟΠΑ, θα αναβαθμίσει την ποιότητα της προσφερόμενης εκπαίδευσης στις φοιτήτριες και στους φοιτητές που χρειάζονται βοήθεια και θα τους παρέχει πρόσβαση ισότιμης φοίτησης στο πλαίσιο μιας κοινωνίας ίσων ευκαιριών και δυνατοτήτων. Η πρωτοπόρα αυτή ενέργεια θα ξεκινήσει να προσφέρεται από το νέο ακαδημαϊκό έτος, δηλαδή από τον Σεπτέμβριο του 2024.

Μοτοδυναμική ΟΠΑ

Ο Πρύτανης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Καθηγητής Δημήτρης Μπουραντώνης μετά από την τελετή παραλαβής, σχολίασε: «Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο πλαίσιο του στρατηγικού πυλώνα της κοινωνικής ευθύνης και προσφοράς του, στηρίζει ισότιμα όλα τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας, αλλά και συνανθρώπους μας που βάλλονται από απρόβλεπτες καταστάσεις και προβλήματα. Το ΟΠΑ, μετά από ευγενική δωρεά, διαθέτει από σήμερα όχημα για τη διευκόλυνση των φοιτητριών και των φοιτητών του που χρειάζονται υποστήριξη. Αναλογιζόμενοι το μέγεθος της κοινωνικής ευθύνης που μας αναλογεί, αυτή η δράση έρχεται να συμπληρώσει μια σειρά πρωτοβουλιών που μόνο περήφανους μπορούν να μας κάνουν».

Μοτοδυναμική ΟΠΑ

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ομίλου ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ κ. Πάρης Κυριακόπουλος δήλωσε: «Αυτή η πρωτοβουλία εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο των δράσεων μας που προάγουν το όραμα και το σκοπό της εταιρίας μας. Η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της στρατηγικής μας, έχοντας ως βασικούς εκπαίδευση, την οδική ασφάλεια, την στήριξη συνανθρώπων μας με κινητικές τον αθλητισμό και το περιβάλλον. Αυτή η δωρεά ενισχύει την προσβασιμότητα στους φοιτητές με κινητικές δυσκολίες και βελτιώνει την εκπαιδευτική τους εμπειρία. Ευχαριστούμε το ΟΠΑ για την άψογη συνεργασία και δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε τέτοιες σημαντικές δράσεις στο μέλλον».

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Μοτοδυναμική ΟΠΑ
  • Μοτοδυναμική ΟΠΑ
  • Μοτοδυναμική ΟΠΑ
  • Μοτοδυναμική ΟΠΑ
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ