top icon
Αγώνες

MotoGP: Προαγωγή για τον Pedro Acosta

Ο Pedro Acosta, ο ταλαντούχος και μοναδικός rookie της φετινής σεζόν στο MotoGP, αλλάζει στρατόπεδο για το 2025.

Όπως είχε ήδη προαναγγελθεί, η Red Bull KTM Factory Racing άδραξε την ευκαιρία ανακοινώνοντας προ ολίγου στο περιθώριο του GP που πραγματοποιείται αυτό το τριήμερο στο Mugello της Ιταλίας ότι θα φέρει για το 2025 στους κόλπους της εργοστασιακής ομάδας τον δύο φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή, Pedro Acosta.

Η «αναρρίχηση» του 19χρονου αναβάτη στα GP μοιάζει με παραμύθι, με τον Ισπανό να κερδίζει το Red Bull MotoGP Rookies Cup το 2020 στη δεύτερη σεζόν του στη συγκεκριμένη σειρά αγώνων. Εν συνεχεία, ο Pedro Acosta υπέγραψε συμβόλαιο με την ομάδα Red Bull KTM Ajo του Aki Ajo, κερδίζοντας το πρώτο βάθρο στο ντεμπούτο του στη Moto3 στο Κατάρ το 2021. Η πρώτη νίκη ήρθε τάχιστα, και συγκεκριμένα στο ίδιο τερέν το επόμενο Σαββατοκύριακο. Η μία και μοναδική… θητεία του Pedro Acosta στην κατηγορία ολοκληρώθηκε με παροιμιώδη επιτυχία με την κατάκτηση του τίτλου.

Ο Ισπανός μεταπήδησε στη Moto2 το 2022, ενώ την επόμενη κατέκτησε και το σχετικό στέμμα. Από φέτος αγωνίζεται στο MotoGP με τα χρώματα της Red Bull Tech3 Gas Gas.

Η ανακοίνωση της μετακίνησης-προαγωγής του Ισπανού για το 2025 σημαίνει ότι ο Jack Miller τίθεται εκτός της εργοστασιακής ομάδας για την επόμενη αγωνιστική σεζόν.

Το συμβόλαιο του Pedro Acosta με την Red Bull KTM Factory Racing είναι πολυετές, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνεται στις σχετικές ανακοινώσεις της αυστριακής ομάδας.

Pedro Acosta - MotoGP - KTM_01

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ