top icon
Αγώνες

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Crosscar – Aνάβαση Κύμης: Πρώτη ανάβαση για τα crosscar

Παντός εδάφους αποδείχθηκαν τα μικρά «πυραυλάκια» του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Crosscar, αφού έκλεψαν τις εντυπώσεις, στην Seajets ανάβαση Κύμης -Γιάννης Ηλιόπουλος που έγινε στις 25 & 26 Μαΐου.

Η Ελληνική Ομοσπονδία αυτοκινήτου τόλμησε, ενέταξε την πρωταθληματική ανάβαση της Κύμης στο πρόγραμμα των αγώνων crosscar για το 2024, και δικαιώθηκε αφού οι οδηγοί ανταποκρίθηκαν, με 14 να δίνουν το παρών, όντας η πολυπληθέστερη κλάση του αγώνα. Το έμπειρο σωματείο της Startline προετοίμασε στο άρτιο το αγωνιστικό τερέν, με υποδειγματικά μέτρα ασφαλείας, και όλα κύλισαν ομαλά σε έναν αγώνα όπου παρά τις ελάχιστες εξόδους, όλοι βγήκαν από το οχήματα τους αλώβητοι με μηδενικούς τραυματισμούς.

Kaitatzis

Στο αγωνιστικό κομμάτι ο ανταγωνισμός ήταν συναρπαστικός. To ενδιαφέρον για την νίκη, τόσο στην γενική των 600cc όσο και στην Sportsman, παρέμεινε έντονο μέχρι και το τελευταίο σκέλος. Ο Τάκης Καϊτατζής, με το καινούργιο του Yacar Calvino Sport, έδειξε από το Σάββατο τον δρόμο στους χρόνους με τον Γιάννη Χεκιμιάν, με Speedcar Xtrem, να τον ακολουθεί και να μειώνει την μεταξύ τους διαφορά στο δεύτερο σκέλος των δοκιμαστικών.

Hekimian

Την Κυριακή μία ατυχία του Καιτατζή στο πρώτο σκέλος, με σκασμένο πίσω δεξί λάστιχο, τον έριξε στην δεύτερη θέση, 3,2 δευτερόλεπτα πίσω από τον Χεκιμιάν που πέρασε πρώτος. Στο δεύτερο σκέλος ο Καιτατζής σταμάτησε τον χρόνο στο εκπληκτικό 1.57.47 κάνοντας τον απόλυτο χρόνο του αγώνα για τα crosscar (και δεύτερο γενικής πίσω από το τέρας του Μάριου Ηλιόπουλου!). Ο Χεκιμιάν ακολούθησε ένα δευτερόλεπτο πίσω του, παίρνοντας έτσι λοιπόν την νίκη και στον δεύτερο αγώνα της χρονιάς.

crosscar

Εξίσου όμως συναρπαστικός ήταν και ο αγώνας στην Sportsman. Τρεις νέοι οδηγοί ήταν εδώ οι πρωταγωνιστές, με τον Βαγγέλη Γεωργούλα να πραγματοποιεί εκπληκτική πρώτη στα πηδάλια ενός Speedcar Xtrem. Ο Γεωργούλας, στον πρώτο του αγώνα με crosscar, βελτίωσε θεαματικά τους χρόνους του το πρωί της Κυριακής, κατεβάζοντας κατά 5 ολόκληρα δευτερόλεπτα την επίδοσή του. Ολοκλήρωσε έτσι στην πρώτη θέση για την εν λόγω κατηγορία καταλαμβάνοντας και την τρίτη θέση στην γενική των crosscar. O επίσης ο ταχύτατος Αλέξης Τριανταφυλλίδης, με Semog Bravo Sport, το Σάββατο έκανε τον πρώτο χρόνο στην Sportsman.

Triantafyllidis

Την Κυριακή πέρασε στην δεύτερη θέση της εν λόγω κατηγορίας στην οποία και ο ολοκλήρωσε τον αγώνα, λαμβάνοντας αντίστοιχα και την τέταρτη θέση της γενικής των crosscar. Τρίτος στο podium των Sportsmen ήταν ένας ακόμα πρωτοεμφανιζόμενος. Ο λόγος για τον Γιώργο Μολέ, ο οποίος οδηγώντας το Yacar Calvino Sport της Takidellis Racing, εξοικειώθηκε άμεσα στην οδήγηση του crosscar και εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την γνώση του επί της διαδρομής. Στην Πέμπτη θέση της γενικής των crosscar βρέθηκε ο ταχύτατος πάντα Δημήτρης Παλαιοκώστας με το δικό Semog Bravo Sport.

crosscar

O Κωσταντίνος Σωτηρόπουλος, με Speedcar Xtrem, κατέλαβε την τέταρτη θέση στην Sportsman και την έβδομη στην γενική των 600cc με τον Σπύρο Ράπτη με Kamikaz K3 να τον ακολουθεί στην όγδοη θέση της κατάταξης. O Μιχάλης Τακιδέλης, με Yacar Calvino Sport, αν και έκανε τον τέταρτο καλύτερο χρόνο στο δεύτερο σκέλος του αγώνα, τελικά περιορίστηκε στην ένατη θέση της κατάταξης. Τον ακολούθησαν οι Παναγιώτης Λάτσης με Speedcar Wonder στην δέκατη, και ο Κώστας Παπαδάς στην ενδέκατη με Speedcar Xtrem. Ο Βασίλης Πετρόπουλος, η μοναδική εμφάνιση με crosscar 750 cc , κινήθηκε εντυπωσιακά, πλαγιολισθαίνοντας με το δικό του made in Greece SR crosscar.

crosscar

crosscar

Άτυχοι αλλά πάνω από όλα αλώβητοι, υπήρξαν οι δύο εξοδούχοι, Παναγιώτης Ηλιόπουλος και Θοδωρής Μυλωνάκος. Ο πρώτος είχε μια μικρή έξοδο στο Κ10 στο Α σκέλος του αγώνα, ενώ ο δεύτερος παρά την τούμπα του στο Κ11 στα δοκιμαστικά του Σαββάτου, παρέμεινε και αποφάσισε να παρακολουθήσει τον αγώνα σαν θεατής. Άξιο αναφοράς ότι και οι δύο οδηγοί, παρά τις εξόδους τους, δεν υπέστησαν την παραμικρή γρατζουνιά, πιστοποιώντας έτσι τόσο τα υποδειγματικά μέτρα ασφαλείας για τα οποία είχε φροντίσει η Start Line, αλλά και την ανθεκτικότητα της κατασκευής που οδηγούσαν.

Επόμενη στάση ο πρώτος αγώνας rallycross στο φιλόξενο Κιλκίς στο τέλος του Ιουνίου

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ