top icon
Κόσμος

Honda e:Ny1: Με το βλέμμα στο παρόν και το μέλλον

Το e:Ny1 είναι ένα νέο, αμιγώς ηλεκτρικό SUV της Honda με πρακτικότητα και τεχνολογίες που το κάνουν να ξεχωρίζει από την πρώτη στιγμή.

Η Honda συνεχίζει δυναμικά την επέκτασή της στην κατηγορία των αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων διαθέτοντας πλέον στην πολυσχιδή φαρέτρα των SUV οχημάτων της έναν νέο παίχτη: το νέο e:Ny1.

Το Honda e:Ny1 χρησιμοποιεί την πρόσφατα εξελιγμένη πλατφόρμα υψηλών επιδόσεων e:N Architecture F της Honda, η οποία ενσωματώνει πρωτοποριακές τεχνολογίες που υπόσχονται όχι μόνο υψηλή αποδοτικότητα αλλά και μια συμπεριφορά που είναι συνώνυμη της παράδοσης της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας στο συγκεκριμένο τομέα.

HONDA eNy1

Σχεδιαστικά το e:Ny1 υιοθετεί μία τολμηρή και εκλεπτυσμένη αισθητική που το διαφοροποιεί στη γκάμα της Honda προτάσσοντας κοντούς εμπρός προβόλους, μεγάλους τροχούς και διευρυμένα μετατρόχια, που σε συνδυασμό με τις ρέουσες γραμμές, τους εκφραστικούς προβολείς, την απέριττη μάσκα και την λεπτή οριζόντια λωρίδα LED κάτω από τη γραμμή του καπό συνθέτουν μία κομψή και συνάμα δυναμική σιλουέτα. Από πλευράς μεγέθους το νέο e:Ny1 πλησιάζει αρκετά το HR-V, όντας ένα ηλεκτρικό SUV της κατηγορίας Β με ύψος 1.584 χλστ., πλάτος 1.790 χλστ. και μήκος 4.387 χλστ., ενώ το μεταξόνιό του ανέρχεται σε 2.607 χλστ.

HONDA eNy1

Honda e:Ny1: Με προηγμένο εσωτερικό

Στο εσωτερικό του e:Ny1 δίνεται περισσή προσοχή στην άνεση και την ποιότητα. Εμπνευσμένη από τη φύση, η καμπίνα προσφέρει μια αίσθηση θαλπωρής με απαλό φωτισμό, ανανεωμένα σχέδια καθισμάτων με ενισχυμένη επένδυση και στήριξη, ενώ απρόσκοπτη είναι η ορατότητα προς τα εμπρός χάρη στο χαμηλό ταμπλό. Ιδιαίτερη είναι η νέα σχεδίαση της κεντρικής κονσόλας που έχει ως σημείο αναφοράς την απλή διάταξη των μπουτόν επιλογής ταχυτήτων Drive, Park και Neutral.

HONDA eNy1

Την ίδια στιγμή στο ταμπλό δεσπόζει μια μεγάλη οθόνη αφής 15,1 ιντσών, η οποία παρέχει πρόσβαση στα μενού του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Μαζί με τον ψηφιακό πίνακα οργάνων των 10,25 ιντσών, η σχεδιαστική προσέγγιση της καμπίνας είναι απέριττη και συνάμα λειτουργική, ενώ υψηλές αποδεικνύονται και οι επιδόσεις στον τομέα των χώρων για τους επιβάτες. Και όχι μόνο, μιας και το e:Ny1 προσφέρει επαρκή χώρο και στο πίσω μέρος, με μέγιστη χωρητικότητα 361 λίτρων, η οποία αυξάνεται έως και 1.176 λίτρα όταν είναι φορτωμένο μέχρι την οροφή με τα πίσω καθίσματα πλήρως αναδιπλωμένα.

HONDA eNy1

Ο ηλεκτροκινητήρες και οι τεχνολογίες φόρτισης του Honda e:Ny1

Ένα από τα ισχυρά σημεία του ηλεκτρικού SUV της Honda είναι έξυπνη διάταξη του συστήματος κίνησης «3 σε 1», η οποία περιλαμβάνει τη μονάδα μετάδοσης ισχύος, τον ηλεκτροκινητήρα και το κιβώτιο ταχυτήτων. Εδώ, ο υψηλών επιδόσεων κινητήρας αποδίδει ισχύ 150 kW και διαθέτει εξαιρετική αποδοτικότητα που φτάνει το 92%. Με μέγιστη, άμεσα διαθέσιμη ροπή 310 Nm, το e:Ny1 προσφέρει επιτάχυνση από στάση στα 100 χλμ./ώρα είναι 7,6 δευτερόλεπτα και μέγιστη ταχύτητα 160 χλμ./ώρα.

HONDA eNy1

Αυτός ο ηλεκτροκινητήρας αντλεί ενέργεια από μια συμπαγή μπαταρία ιόντων λιθίου με χωρητικότητα 68,8 kWh, που βρίσκεται κάτω από το δάπεδο. Ο συγκεκριμένος συσσωρευτής, σε συνεργασία με το προηγμένο σύστημα θερμικής διαχείρισης, παρέχει αυτονομία έως 412 χλμ. και δυνατότητα ταχείας φόρτισης, η οποία επιτρέπει την επαναφόρτιση από το 10% στο 80% σε περίπου 45 λεπτά με τη χρήση ταχυφορτιστή DC – σε αυτό το σενάριο, η ανάκτηση αυτονομίας 100 χλμ. ολοκληρώνεται σε μόλις 11 λεπτά. Την ίδια στιγμή, όταν χρησιμοποιείται ένας τυπικός φορτιστής AC, η φόρτιση 10-80% μπορεί να επιτευχθεί σε 6 ώρες.

HONDA eNy1

Οδηγικά, το είναι e:Ny1 ανταποκρίνεται στις υψηλές προσδοκίες και απαιτήσεις προσφέροντας πολύ καλό έλεγχο των κινήσεων και του βάρους του αμαξώματος. Η ποιότητα κύλισης παραμένει στα γνώριμα υψηλά επίπεδα που μας έχει συνηθίσει χρόνια τώρα ο Ιάπωνας κατασκευαστής, με τον θόρυβο που περνάει από το δρόμο στο εσωτερικό να είναι ιδιαίτερα περιορισμένος.

HONDA eNy1

Παρά την άμεση παροχή ισχύος, η δύναμη περνάει ομαλά στους εμπρός τροχούς, παρέχοντας καλή πληροφόρηση στα χέρια του οδηγού. Σε κάθε περίπτωση, το e:Ny1 ταξιδεύει ήσυχα και με αγχολυτικό τρόπο στην καθημερινότητα. Η οδήγηση του είναι εν γένει απροβλημάτιστη και με υψηλά επίπεδα ασφαλείας, τα οποία υπογράφει η ολοκληρωμένη σουίτα τεχνολογιών Honda Sensing, με σύγχρονα συστήματα υποβοήθησης οδηγού.

HONDA eNy1

Εδώ, το σύστημα Road Departure Mitigation System προειδοποιεί τους οδηγούς εάν ανιχνεύσει παρέκκλιση από τη λωρίδα κυκλοφορίας χωρίς να έχει ενεργοποιηθεί το φλας, ενώ με χρήση του Lane Keep Assist System το όχημα μπορεί να ασκήσει αυτόματα ελαφριά ροπή στο σύστημα διεύθυνσης για να βοηθήσει τον οδηγό να διατηρήσει τη σωστή θέση στη λωρίδα του. Το e:Ny1 είναι επίσης εξοπλισμένο με την τελευταία τεχνολογία Traffic Jam Assist, καθώς και με άλλα στοιχεία, όπως το Traffic Sign Recognition System, το Adaptive Cruise Control, το Driver Attention Monitor και πολλά ακόμη.

HONDA eNy1

Οι δύο διαθέσιμες εκδόσεις του Honda e:Ny1

Διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις με κοινό παρονομαστή την πληρότητα του επιπέδου εξοπλισμού, η έκδοση Elegance στοιχίζει 39.900 ευρώ, ενώ η τιμή της Advance ορίζεται στα 44.300 ευρώ και διαθέτει επιπλέον την πρώτης θερμαινόμενο τιμόνι, Honda Parking Pilot, Premium ηχοσύστημα και πανοραμική γυάλινη οροφή (οι τιμές περιλαμβάνουν την επιδότηση του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2» και έκπτωση 6000 ευρώ).

Το Honda e:Ny1, όπως και όλα τα νέα μοντέλα της Honda μπορείτε να τα αποκτήστε σήμερα μέσω του προωθητικού προγράμματος Honda Dream Offers, με τα νέα ευνοϊκά χρηματοδοτικά προγράμματα, προσαρμοσμένα στις ανάγκες σας.

Περιλαμβάνει 2 επιλογές χρηματοδοτικού προγράμματος με προνομιακά επιτόκια και ευελιξία στην προκαταβολή και την διάρκεια. Επιπλέον 5 χρόνια δωρεάν service (εργασία & ανταλλακτικά).

HONDA eNy1

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • HONDA eNy1
  • HONDA eNy1
  • HONDA eNy1
  • HONDA eNy1
  • HONDA eNy1
  • HONDA eNy1
  • HONDA eNy1
  • HONDA eNy1
  • HONDA eNy1
  • HONDA eNy1
  • HONDA eNy1
  • HONDA eNy1
  • HONDA eNy1
  • HONDA eNy1
  • HONDA eNy1
  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ