top icon
Κόσμος

Η Toyota θα συνεχίσει να κατασκευάζει διασκεδαστικά αυτοκίνητα με θερμικούς κινητήρες

Μέχρι να απαγορευτούν οι θερμικοί κινητήρες, η Gazoo Racing θα συνεχίσει να επενδύει σε αυτούς.

Αν και τα ηλεκτρικά έχουν μπει στη γκάμα της Toyota, αυτό δεν αφορά και τα μοντέλα επιδόσεων. Η ιαπωνική εταιρεία πιστεύει στους θερμικούς κινητήρες και ειδικά το τμήμα επιδόσεων Gazoo Racing που τρέχει και το αγωνιστικό κομμάτι της εταιρείας.

Toyota GR Corolla

Toyota GR Corolla

O Tomoya Takahashi, πρόεδρος της Gazoo Racing δήλωσε σε ένα περιοδικό της Αυστραλίας, το Car Expert, ότι «δεν υπάρχουν στα πλάνα σχέδια για ένα ηλεκτρικό μοντέλο επιδόσεων».

Σε συνέχεια των δηλώσεών του τόνισε: «Η Gazoo Racing σκοπεύει να χρησιμοποιεί όσο το δυνατόν περισσότερο κινητήρες εσωτερικής καύσης. Πιθανότατα κάποια στιγμή στο μέλλον θα απαγορευτούν οι κινητήρες αυτής της τεχνολογίας, αλλά, ξεκάθαρα οι κινητήρες εσωτερικής καύσης δεν είναι κακοί, καθώς ο εχθρός είναι ο άνθρακας».

Toyota GR Supra GT4 100th Edition Tribute

Toyota GR Supra

Οι επενδύσεις θα συνεχιστούν σε τεχνολογίες κινητήρων εσωτερικής καύσης, με την GR μάλιστα να έχει στόχο να εξελίξει και νέα μοντέλα, πέρα των GR86, GR Yaris, GR Corolla και GR Supra.

Toyota

Toyota FT-Se

Από την άλλη η ιαπωνική εταιρεία έχει ανακοινώσει την παρουσίαση του FT-Se. Ενός διθέσιου σπορ μοντέλου, με ηλεκτρική καρδιά, δύο κινητήρες, τετρακίνηση και επιδόσεις… φωτιά, με 0-100 χλμ./ώρα σε 3 δευτερόλεπτα και μέγιστη ταχύτητα 250 χλμ./ώρα.

Τι θα γίνει με αυτό; Αναμένεται να λανσαριστεί μετά το 2026, σύμφωνα με εσωτερικές πηγές, ωστόσο, οι ίδιες αναφέρουν ότι η GR θα εστιάσει σε διασκεδαστικά αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης, για όσο αυτά επιτρέπονται.

Ένας συνδυασμός με μοντέλα ηλεκτρικά αλλά και θερμικά είναι το πιθανότερο σενάριο, το οποίο μάλιστα θα έχει θετική εξέλιξη και για τα δύο. Επίσης, τα υβριδικά μοντέλα θα μπορούσαν να μειώσουν τις εκπομπές ρύπων και να βοηθήσουν τη γκάμα της Toyota. Παράλληλα, η χρήση συνθετικών καυσίμων δεν αποκλείεται από την Toyota, ενώ να σημειώσουμε ότι η ιαπωνική εταιρεία είναι υπέρμαχος και του υδρογόνου.

Toyota GR Yaris Special Editions

Toyota GR Yaris Special Editions

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ