top icon
Περιβάλλον

Ηλεκτρική έκδοση για το Toyota iQ!

Εκτός από τις υβριδικές εκδόσεις του νέου Yaris και του 7θέσιου Prius, η Toyota ανακοίνωσε πως θα παρουσιάσει στη Γενεύη σε πρωτότυπη μορφή και την αμιγώς ηλεκτρική παραλλαγή του «μικρού» iQ.

Εκτός από τις υβριδικές εκδόσεις του νέου Yaris και του 7θέσιου Prius, η Toyota ανακοίνωσε πως θα παρουσιάσει στη Γενεύη σε πρωτότυπη μορφή και την αμιγώς ηλεκτρική παραλλαγή του «μικρού» iQ.
 
Η… καθαρή επέλαση της ιαπωνικής εταιρείας στην προσεχή και 81η για την περίσταση Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης ολοκληρώνεται με την παρουσίαση μιας πρωτότυπης ηλεκτρικής έκδοσης για το λιλιπούτειο iQ. Έτσι, λοιπόν, εκτός από τις υβριδικές εκδόσεις του νέου Yaris και την 7θεσια παραλλαγή του γνωστού μας Prius, ο ιαπωνικός κολοσσός είναι έτοιμος να αποκαλύψει το iQ EV, ένα όχημα πόλης που αποτελεί την κορωνίδα των προτάσεων της Toyota στην κλάση των Zero Emission Vehicles (Οχήματα Μηδενικών Εκπομπών Ρύπων).
 
Διαβάστε περισσότερα για τα Toyota Yaris HSD Concept και Prius+
 
Σύμφωνα με τις πάντοτε λιτές ανακοινώσεις της Toyota, το iQ EV Concept θα βασίζεται ασφαλώς στη βενζινοκίνητη έκδοση της σειράς, ενώ, χάρη στις συμπαγείς διαστάσεις των συσσωρευτών ενέργειας, οι οποίες είναι τοποθετημένες κάτω από το δάπεδο του οχήματος χωρίς να «κλέβουν» πολύτιμο χώρο από τους επιβάτες ή τις αποσκευές τους, θα εξασφαλίζει σε συνεργασία με τον ηλεκτροκινητήρα τεχνολογίας «Hybrid Synergy Drive», μια αυτονομία κίνησης της τάξης των 105 περίπου χιλιομέτρων. Ωστόσο, μέχρι στιγμής, η Toyota δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα ακριβή στοιχεία που να αφορούν τα ακριβή τεχνικά χαρακτηριστικά της κινητήρια μονάδας του iQ EV.
 
Κλείνοντας αξίζει να αναφέρουμε πως η εταιρεία δεσμεύεται να ξεκινήσει άμεσα την εξέλιξη του οχήματος, μέσω ενός πιλοτικού προγράμματος, με στόχο την πιθανή… είσοδο του ηλεκτρικού iQ στη γραμμή παραγωγής της το 2012. _Χ.Α.

 

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ