top icon
Επικαιρότητα

«Πράσινα Ταξί» – Καταβολή επιδοτήσεων για αγορά ηλεκτρικών ταξί

Εγκρίθηκε η καταβολή του ποσού των 244.143 ευρώ σε δεκατρείς δικαιούχους του προγράμματος επιδότησης του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών «Πράσινα Ταξί» για την αγορά δώδεκα ηλεκτρικών ταξί.

Εγκρίθηκε η καταβολή του χρηματικού ποσού των 244.143 ευρώ σε 13 δικαιούχους του προγράμματος επιδότησης του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών «Πράσινα Ταξί» για την αγορά δώδεκα ηλεκτρικών ταξί. Συνολικά, έχουν καταβληθεί ενισχύσεις ύψους 744.291,64 ευρώ για 35 ηλεκτρικά ταξί. Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα υλοποιείται στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0», με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης – Next Generation EU.

Η επιδότηση (οικολογικό bonus) ανέρχεται σε ποσοστό 40%, με το μέγιστο ποσό να φθάνει τις 22.500 ευρώ. Επίσης, λαμβάνεται ειδική μέριμνα για τα ΑμεΑ, τις οικογένειες με 3 εξαρτώμενα τέκνα και άνω και τους νέους έως 29 ετών, με ξεχωριστή προσαύξηση σε κάθε κατηγορία. Η νέα δράση «Πράσινα Ταξί» συνολικού προϋπολογισμού 40 εκατ. ευρώ, χρηματοδοτείται από πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας με σκοπό την προώθηση της ηλεκτροκίνησης στο στόλο των οχημάτων ταξί που κυκλοφορούν εντός της ελληνικής επικράτειας με αντικατάσταση περίπου 2.000 παλιών και ρυπογόνων ταξί με νέα αμιγώς ηλεκτρικά. Ωφελούμενοι του προγράμματος είναι όλοι οι ιδιοκτήτες οχημάτων Ταξί κατηγορίας ElJR05 και παλαιότερης, με βάση την άδεια κυκλοφορίας.

Πράσινα Ταξί

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ