top icon
Αγώνες

WRC: O Araujo με Mini!

Ο δύο φορές Πρωταθλητής Παραγωγής, Armindo Araujo, θα κάνει το 2011 το μεγάλο άλμα καθώς αναμένεται να αγωνιστεί στην κορυφαία κατηγορία του WRC, οδηγώντας ένα τελευταίας γενιάς Mini Countryman WRC.

Ο δύο φορές Πρωταθλητής Παραγωγής, Armindo Araujo, θα κάνει το 2011 το μεγάλο άλμα καθώς αναμένεται να αγωνιστεί στην κορυφαία κατηγορία του WRC, οδηγώντας ένα τελευταίας γενιάς Mini Countryman WRC. 

Ο Πορτογάλος, θα λάβει μέρος συνολικά σε οκτώ αγώνες του φετινού Πρωταθλήματος, με την πρώτη του συμμετοχή να είναι προγραμματισμένη για τον αγώνα της πατρίδας του, το Ράλλυ Πορτογαλίας. Στον συγκεκριμένο αγώνα, όμως, θα αγωνιστεί με το Mini προδιαγραφών S2000, εφοδιασμένο μεν με τον υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα των 1.600 κ.εκ., αλλά με περιοριστικό στόμιο 30 χλστ. (και όχι 33χιλιοστών όπως διαθέτουν τα αυτοκίνητα της μεγάλης κατηγορίας) και χωρίς το αντίστοιχο αεροδυναμικό πακέτο. Ο Araujo θα λάβει μέρος με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο μόνο στο Πορτογαλίας, αφού από την επόμενη εμφάνιση του στη Σαρδηνία, το Mini του θα είναι ακριβώς ίδιο με αυτό των Dani Sordo και Kris Meeke, οι οποίοι και θα κάνουν το ντεμπούτο τους στο WRC.

 
Αξίζει να σημειώσουμε, ότι το αυτοκίνητο θα προετοιμάσει και θα έχει την ευθύνη η ομάδα Motorsport Italia, ενώ ο Πορτογάλος αναμένεται να οδηγήσει για πρώτη φορά το Countryman WRC αυτό το Σαββατοκύριακο στη νότια Γαλλία, μαζί με τους Sordo και Meeke. O υπεύθυνος πωλήσεων της Prodrive, Graham Prew, δήλωσε σχετικά: «Μιλάμε με τον Armindo σχετικά με το ενδεχόενο να οδηγήσει ένα από τα αυτοκίνητα μας εδώ και αρκετό καιρό. Τώρα, που επιβεβαίωσε το πρόγραμμα του μπορούμε να πούμε ότι είμαστε πολύ ικανοποιημένοι. Έχει αποδείξει την ταχύτητα του στην κατηγορία Παραγωγής εδώ και δύο χρόνια, κατακτώντας ισάριθμους τίτλους. Τώρα, με το νέο Mini θα μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπος με τους καλύτερους οδηγούς του κόσμου». Ο Araujo γίνεται με αυτόν τον τρόπο ο δεύτερος ιδιώτης που επιλέγει το νέο Mini Countryman WRC, μετά από τον Daniel Oliveira. Ο τελευταίος, αναμένεται να κάνει και αυτός την πρώτη του εμφάνιση στο θεσμό στο Ράλλυ Πορτογαλίας, οδηγώντας ένα Mini S2000 με περιοριστικό στόμιο 30 χσλτ._Π.Τ.
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ