top icon
Αγώνες

F1: O Heidfeld θα αντικαταστήσει τον Kubica στη Renault

H Renault επιβεβαίωσε επίσημα ότι ο Nick Heidfeld θα αντικαταστήσει τον Robert Kubica, ο οποίος υποβλήθηκε στην τρίτη και τελευταία χειρουργική επέμβαση.

H Renault επιβεβαίωσε επίσημα ότι ο Nick Heidfeld θα αντικαταστήσει τον τραυματία Robert Kubica, ο οποίος υποβλήθηκε στην τρίτη και τελευταία χειρουργική επέμβαση, στον αγκώνα του.
 
Έπειτα από την εντυπωσιακή εμφάνιση του Heidfeld στο τεστ της Jerez με την ομάδα της Renault, θεωρούνταν σχεδόν σίγουρο ότι ο 33χρονος Γερμανός θα αντικαθιστούσε τον πρώην team mate του.
 
Ο Heidfeld θα ξεκινήσει τη σταδιοδρομία του ως επίσημος οδηγός της Renault άμεσα, συμμετέχοντας στο τεστ της Βαρκελώνης που θα διεξαχθεί μεταξύ Παρασκευής και Δευτέρας. Ο Heidfeld θα οδηγήσει την R31 το Σάββατο και τη Δευτέρα.
 
Ο Heidfeld δήλωσε: «Θα ήθελα να έχω επιστρέψει στη Formula 1 υπό διαφορετικές συνθήκες, αλλά είμαι περήφανος που μου δόθηκε αυτή η ευκαιρία. Τα πάντα συνέβησαν τόσο γρήγορα, αλλά έχω μείνει πολύ εντυπωσιασμένος απ’ ό,τι έχω δει μέχρι στιγμής όσον αφορά τις εγκαταστάσεις και την αφοσίωση των ανθρώπων στο Enstone. Ευχαριστήθηκα πραγματικά το τεστ στη Jerez την προηγούμενη εβδομάδα και έχω ήδη εξοικειωθεί με τους ανθρώπους της πίστας. Έχω ένα καλό συναίσθημα για το μονοθέσιο, το οποίο είναι αρκετά πρωτοποριακό. Έχω εξαιρετικά κίνητρα και ανυπομονώ να ξεκινήσει η σεζόν».
 
Ο διευθυντής της Renault, Eric Boullier, δήλωσε: «Η ομάδα έχει περάσει πολύ δύσκολα τις δυο τελευταίες εβδομάδες και έπρεπε να αντιδράσουμε γρήγορα. Δώσαμε στον Nick μια ευκαιρία στη Jerez την προηγούμενη εβδομάδα και πραγματικά μας εντυπωσίασε. Είναι γρήγορος, έμπειρος και είναι πολύ δυνατός τεχνικά, με τις πληροφορίες που δίνει και την κατανόηση του μονοθεσίου που έχει. Πάντοτε λέγαμε ότι η προτεραιότητά μας ήταν να έχουμε έναν έμπειρο οδηγό στο μονοθέσιο και νιώθουμε ότι είναι ο ιδανικός άνθρωπος για τη δουλειά».
 
Παράλληλα, στην Ιταλία, ο Robert Kubica υποβλήθηκε εχθές στην τρίτη και τελευταία εγχείριση (διάρκειας 8 ωρών), κατά την οποία οι γιατροί περιέθαλψαν τον αγκώνα του Πολωνού. Η επέμβαση ήταν επιτυχημένη, και ο Kubica θα παραμείνει για μερικές ημέρες στην εντατική μονάδα του νοσοκομείου Santa Corona της Pietra Ligura, για να αναρρώσει και από αυτή την εγχείρηση.
 
Όπως δήλωσε και ο Daniele Morelli, μάνατζερ του Kubica, ο Πολωνός αναμένεται να ξεκινήσει τις φυσιοθεραπείες του στο νοσοκομείο της Santa Corona, δεδομένης της άριστης περίθαλψης που του έχει παρασχεθεί μέχρι στιγμής και γιατί, με αυτό τον τρόπο, θα τον αναλάβουν γιατροί που ήδη γνωρίζουν άριστα το ιστορικό του τραυματισμού του, γεγονός που σημαίνει ότι θα υπάρχει συνοχή στη θεραπεία.
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ