top icon
Κόσμος

H Ιταλία βάζει φρένο στο Fiat Topolino!

Η οικονομική αστυνομία της Ιταλίας κατέσχεσε δεκάδες Fiat Topolino που έφεραν σε συγκεκριμένο σημείο την σημαία της Ιταλίας με την αιτιολογία ότι πρόκειται για αυτοκίνητα που έχουν κατασκευαστεί στο… Μαρόκο.

Η αντιπαλότητα ανάμεσα στην Stellantis και την εθνικιστική ιταλική κυβέρνηση της Giorgia Meloni συνεχίζει να μαίνεται. Επικαλούμενη για μία ακόμα φορά τη νομοθεσία περί… ιταλικής γνησιότητας, ακριβώς όπως συνέβη στην περίπτωση της νέας Alfa Romeo Milano –που εν συνεχεία μετονομάστηκε σε Alfa Romeo Junior– η οικονομική αστυνομία της Ιταλίας κατέσχεσε δεκάδες Fiat Topolino που έφεραν σε συγκεκριμένο σημείο του αμαξώματος τη σημαία της χώρας. Και αυτό με την αιτιολογία ότι τα εν λόγω αυτοκίνητα συναρμολογούνται στο Μαρόκο -και επομένως δεν μπορούν να χαρακτηριστούν ως «Made in Italy» αυτοκίνητα.

Τα εν λόγω οχήματα μπλοκαρίστηκαν αμέσως μετά την άφιξή τους στο λιμάνι του Λιβόρνο. Εκπρόσωπος της Stellantis επιβεβαίωσε το περιστατικό, το οποίο αναφέρθηκε πρώτα μέσω δημοσιευμάτων στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένης της La Repubblica.

Fiat Topolino dolce vita

Ως απάντηση, η Stellantis δήλωσε ότι θα αφαιρέσει το μικρό αυτοκόλλητο που απεικονίζει την ιταλική σημαία, το οποίο εγκαταστάθηκε στο νέο Topolino καθώς το όλο project αναπτύχθηκε στο Τορίνο. Η αυτοκινητοβιομηχανία αρνείται οποιαδήποτε αδικοπραγία και δήλωσε ότι πάντα λειτουργούσε με διαφανή τρόπο όσον αφορά τη χώρα στην οποία κατασκευάζεται το Topolino.

Όλα τα παραπάνω εντάσσονται στο γενικότερο κλίμα αντιπαλότητας της ιταλικής κυβέρνησης με την Stellantis μετά από τα σχέδια της τελευταίας να περικόψει θέσεις εργασίας στη χώρα και να μεταφέρει μέρος της παραγωγής εκτός Ιταλίας. Ως ένδειξη διαμαρτηρίας, τον περασμένο μήνα, χιλιάδες Ιταλοί ενώθηκαν με τους απεργούς εργάτες κοντά στη βάση της αυτοκινητοβιομηχανίας στο Τορίνο εν αναμονή ενός νέου γύρου απολύσεων.

Fiat Topolino dolce vita

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ