top icon
Επικαιρότητα

DBX Concept, η έκπληξη της Aston Martin σστη Γενεύη!

Τις προθέσεις της να επεκταθεί σε νέα ύδατα εκδηλώνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο η βρετανική εταιρεία με αφορμή την παρουσία της στη φετινή Γενεύη.

Τις προθέσεις της να επεκταθεί σε νέα… ύδατα εκδηλώνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο η βρετανική εταιρεία με αφορμή την παρουσία της στη φετινή Γενεύη.

Αναφερόμαστε φυσικά στην έλευση της Aston Martin στην απαιτητική κατηγορία των πολυτελών GT οχημάτων, μια προσπάθεια που επιχειρείται σήμερα, με τη βολιδοσκόπηση των αντιδράσεων του κοινού στην ελβετική πόλη, μέσω της παρουσίασης του DBX Concept. Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα crossover πολυτελείας, με οικολογικό προφίλ, αξιοζήλευτες επιδόσεις και, φυσικά, αρκετές ποσότητες… χλιδής στο εσωτερικό του. Όπως χαρακτηριστικά δηλώνουν οι δημιουργοί του, «αποτελεί μια πρόκληση για το υπάρχον δυναμικό της κατηγορίας GT. Οραματιζόμαστε για αυτήν έναν κόσμο στον οποίο οι μετακινήσεις δεν θα είναι απλά στιλάτες και πολυτελείς, αλλά συγχρόνως πρακτικές, άνετες και με περιβαλλοντικές ευαισθησίες». Γιατί όχι, θα προσθέσουμε και εμείς με τα σειράς μας!
.

Στις καινοτομίες της εντυπωσιακής –ομολογουμένως- Aston Martin DBX περιλαμβάνεται το ίδιο το αμάξωμα, το οποίο είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο. Από εκεί και πέρα, ο οικολογικός χαρακτήρας ενισχύεται από την παρουσία τεσσάρων ηλεκτροκινητήρων, οι οποίοι βρίσκονται ενσωματωμένοι στους τροχούς εκτελώντας συγχρόνως χρέη συστήματος μόνιμης τετρακίνησης. Φυσικά, το όλο «πακέτο» συνεπικουρεί μία συστοιχία μπαταριών ιόντων θείου-λιθίου. Από εκεί και πέρα, το DBX Concept διαθέτει drive by wire σύστημα διεύθυνσης, σύστημα ανάκτησης της ενέργειας κατά την πέδησης, το γνωστό μας KERS δηλαδή, τα φρένα είναι κεραμικά, ενώ τη θέση των «συνηθισμένων» εξωτερικών καθρεπτών έχουν πάρει προηγμένες κάμερες._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ