top icon
Κόσμος

Volvo EX60: Το μοντέλο που θα ανταγωνιστεί το Tesla Model Y

Ο διάδοχος του Volvo XC60 θα είναι ηλεκτρικό μοντέλο με την ονομασία EX60 και θα λανσαριστεί το 2025.

Η Volvo κινείται με μεγάλη δυναμική στο χώρο της ηλεκτροκίνησης, καθώς ήδη διαθέτει μια πλούσια γκάμα μοντέλων του «είδους», ενώ έχει πλάνα ανάπτυξης αυτής. Η νεότερη είδηση αφορά το EX60 και αναμένεται να λανσαριστεί το 2025.

Το EX60 θα έχει δύσκολο έργο να επιτελέσει, καθώς θα αντικαταστήσει το XC60, που είναι το best seller μοντέλο της Volvo για το 2023, με πωλήσεις που έφτασαν τις 228.646 αυτοκίνητα παγκοσμίως.

Ανάλογα είναι τα πράγματα και όσον αφορά τον ανταγωνισμό, αφού καλείται να δει στα μάτια καταξιωμένα μοντέλα, όπως το Tesla Model Y, την Mercedes EQC, το νέο Audi Q6 e-tron, αλλά και την επόμενη γενιά της BMW iX3.

Volvo

Αν και το μοντέλο βρίσκεται σε φάση εξέλιξης, η Volvo δεν έχει δώσει ακόμα επίσημες πληροφορίες σχετικά με αυτό. Αναμένεται να βασίζεται σε μια εξελιγμένη μορφή της πλατφόρμας SPA 2 (Scalable Product Architecture 2) γνωστή μας από το μεγάλο EX90, με την παρουσίαση του μοντέλου να υπολογίζεται ότι θα γίνει μέσα στην επόμενη χρονιά.

Μέσα και έξω

Σχεδιαστικά θα έχει επιρροές από το μεγαλύτερο EX90, υιοθετώντας εν γένει τα στοιχεία της σουηδικής φίρμας, με τη διαφορά να εστιάζει στο μέγεθος, με το EX60 να είναι μικρότερο, αλλά και πιο προσιτό οικονομικά.

Ανάλογα και στο εσωτερικό θα πρέπει να περιμένουμε λιτή σχεδίαση, με μίνιμαλ προσέγγιση σχεδιαστικά, αλλά και μπόλικη τεχνολογία, με κεντρική οθόνη που θα δίνει πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες, απουσία φυσικών πλήκτρων, αλλά και πίνακα οργάνων, κατά τα πρότυπα του μικρού EX30 ή την υιοθέτηση μιας ευρείας ψηφιακής οθόνης, που θα του χαρίσει μια πιο αναβαθμισμένη εικόνα από το μικρότερο μοντέλο της γκάμας.

Πιθανότατα το Volvo EX60 να διαθέτει καλύτερη μπαταρία από το EX90 με μεγαλύτερη ενεργειακή πυκνότητα που θα το χαρίζει αυτονομία που μπορεί να αγγίζει και τα 650 χιλιόμετρα, με μια φόρτιση. Επιπλέον, θα μπορούσε να διαθέτει τεχνολογία 800V που είναι διπλάσια από αυτή που συναντάμε στο EX90, που θα του χαρίζει ταχύτερους ρυθμούς φόρτισης.

Volvo Electric EX60

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ