top icon
Αγώνες

MotoGP – Qatar: Μας τα χάλασε ο καιρός…

Οι έντονες βροχοπτώσεις υποχρέωσαν τους διοργανωτές να ακυρώσουν για λόγους ασφαλείας την προγραμματισθείσα αγωνιστική δράση της σημερινής ημέρας, η οποία περιελάμβανε την τέταρτη περίοδο Ελεύθερων Δοκίμων και εν συνεχεία τις Κατατακτήριες ενόψει του αυριανού «νυχτερινού» πρώτου αγώνα για το 2017.

Μια δυσάρεστη, πλην όμως αναμενόμενη σύμφωνα με τις προβλέψεις, εξέλιξη επεφύλαξε η σημερινή ημέρα για τις ομάδες και τους αναβάτες όλων των κατηγοριών (Moto2, Moto3 και MotoGP), με την έντονη βροχόπτωση που ξεκίνησε αργά χθες το βράδυ να αναγκάζει τους διοργανωτές του εναρκτήριου αγώνα της φετινής χρονιάς να ακυρώσουν κάθε αγωνιστική δραστηριότητα. Βασική αιτία για την εν λόγω απόφαση, που προφανώς πάρθηκε με αποκλειστικό γνώμονα την ασφάλεια των αναβατών, ήταν τα λιμνάζοντα νερά σε αρκετά σημεία της πίστας καθώς και οι μεγάλες… νεροπαγίδες που είχαν σχηματιστεί στις εξόδους διαφυγής της πίστας του Losail. Έτσι, σε όλες τις κλάσεις οι αναβάτες θα ξεκινήσουν αύριο τον αγώνα σύμφωνα με τα συνδυαστικά αποτελέσματα όπως αυτά διαμορφώθηκαν μετά την ολοκλήρωση των Ελεύθερων Δοκιμών 1, 2 και 3, που έλαβαν χώρα τις περασμένες δύο μέρες.

Ως εκ τούτου, ο Maverick Vinales, στην παρθενική του εμφάνιση σε αγώνα του MotoGP με τα χρώματα της Movistar Yamaha, θα εκκινήσει αύριο το βράδυ από την πρώτη θέση του grid εμπρός από τον Ιταλό, Andrea Iannone, που από φέτος αγωνίζεται με τους «μπλε» της Ecstar Suzuki. Την πρώτη γραμμή στη σχάρα εκκίνησης συμπληρώνει ο περσινός Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Marc Marquez με την μια εκ των δύο μοτοσικλετών της Respol Honda. Στη δεύτερη «3άδα» συναντάμε τον Johann Zarco, ο οποίος από τα τέλη της περασμένης χρονιάς μεταπήδησε από τη Moto2 στο MotoGP στην ομάδα Monster Yamaha Tech 3, τον Andrea Dovizioso (Ducati Team) και τον Scott Redding (Octo Pramac Racing).

Τις θέσεις P7, P8 και Ρ9 κατέχουν οι Dani Pedrosa (Repsol Honda), Jonas Folger (Monster Yamaha Tech 3) και Cal Crutchlow (LCR Honda). O εννέα φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Valentino Rossi εκκινεί από την 10η θέση εμπρός από τους Danilo Petrucci (Octo Pramac Racing) και Jorge Lorenzo (Ducati Team).

Update: Ο Loris Capirossi, ο επικεφαλής της Επιτοπής Ασφάλειας του θεσμού, δήλωσε πριν λίγο πως οι αναβάτες θα είναι αυτοί που τελικά θα αποφασίσουν αν θέλουν να αγωνιστούν στον αυριανό αγώνα υπό συνθήκες βροχής. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες προβλέψεις της μετεωρολογικής υπηρεσίας, η βροχή αναμένεται να κάνει και αύριο την εμφάνισή της με ιδιαίτερη μάλιστα ένταση και διάρκεια κατά τη διάρκεια των πρωινών κυρίως ωρών της ημέρας. Κάτι που ασφαλώς κρύβει κινδύνους για τους αναβάτες, εξαιτίας των αντανακλάσεων που δημιουγούν  το βράδυ τα φώτα της πίστας του Losail στη βρεγμένη, εν προκειμένω, επιφάνειά της…_X.A.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ