top icon
Αγώνες

Επίσημο: Ο Adrian Newey φεύγει από τη Red Bull

H Red Bull επισημοποίησε αυτό που όλοι πλέον γνώριζαν τις τελευταίες ημέρες: την αποχώρηση του Adrian Newey από τους κόλπους της.

Η Red Bull ανακοίνωσε ότι ο Adrian Newey πρόκειται να αποχωρήσει από τους κόλπους της ύστερα από σχεδόν 20 χρόνια στη ομάδα από το Milton Keynes.

Ο Adrian Newey εντάχθηκε στη Red Bull πριν από τη δεύτερη σεζόν της ομάδας στη F1, το 2006, διαδραματίζοντας καθοριστικό ρόλο στην επιτυχία της όλα αυτά τα χρόνια,

Η Red Bull έχει κατακτήσει έξι τίτλους κατασκευαστών και επτά οδηγών – από τους Sebastian Vettel και Max Verstappen – με μονοθέσια σχεδιασμένα από τον Adrian Newey.

Όπως ανακοίνωσε η Red Bull, o Βρετανός θα αποχωρήσει από τη θέση του Διευθύνοντος Τεχνικού Διευθυντή το πρώτο τρίμηνο του 2025. Χαρακτηριστικά, η ομάδα ανέφερε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Ο Adrian newey θα αποχωρήσει από τα σχεδιαστικά του καθήκοντα στην F1 και θα επικεντρωθεί στην τελική ανάπτυξη και παράδοση του πρώτου υπεραυτοκίνητου της Red Bull, του πολυαναμενόμενου RB17.

«Η εμπλοκή του σε αυτό το συναρπαστικό project θα παραμένει ενεργή μέχρι την ολοκλήρωσή του. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Adrian για την καθοριστική του συμβολή».

Adrian Newey - F1

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ