top icon
Επικαιρότητα

Η τελική μορφή του νέου Honda S660 Roadster!

Επί ιαπωνικού εδάφους εθεάθη η τελική μορφή του κεντρομήχανου μικρού roadster της ιαπωνικής εταιρείας.

Επί ιαπωνικού εδάφους εθεάθη η τελική μορφή του κεντρομήχανου μικρού roadster της ιαπωνικής εταιρείας.

Το είδαμε για πρώτη φορά το 2011 υπό τη μορφή πρωτοτύπου και την ονομασία EV-STER Concept, ενώ δύο χρόνια αργότερα, αυτή τη φορά ως «S660 Concept», στην Έκθεση του Τόκιο. Σήμερα, σας αποκαλύπτουμε την τελική μορφή του μοντέλου, το οποίο και αποθανάτισε ο… κατασκοπευτικός φωτογραφικός φακός σε κάποιο λιμάνι της Ιαπωνίας. Το νέο S660 Roadster, το οποίο επιχειρεί να αναβιώσει τον θρύλου του Honda Beat (1991-1996) προορίζεται, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, αποκλειστικά για την εγχώρια αγορά αυτοκινήτου. Το αμάξωμα έχει μήκος μόλις 3,6 μέτρων, ενώ σε σχέση με την πρωτότυπη μορφή του, οι σχεδιαστικές αλλαγές που εντοπίζουμε είναι μάλλον μικρές (βλ. σχεδίαση θυρών και φωτιστικών σωμάτων, μικρότεροι τροχοί κοκ). Σε ότι αφορά στο εσωτερικό, όπως είναι άμεσα διακριτό, οι Ιάπωνες αντικατέστησαν το φουτουριστικής σχεδίασης «πηδάλιο» με μια πιο… προσγειωμένο πρόταση, ενώ μικρότερη, σε σχέση με εκείνητου πρωτοτύπου μοντέλου, είναι και η οθόνη αφής στην κεντρική κονσόλα.

Σε ότι αφορά στα μηχανικά μέρη του αυτοκινήτου, οι μη επιβεβαιωμένες από επίσημη πηγή πληροφορίες μας αναφέρουν πως την κίνηση θα προσφέρει ένας 3κύλινδρος κινητήρας τούρμπο χωρητικότητας 0,66 λίτρων, ο οποίος θα βρίσκεται εγκατεστημένος στο κέντρο του αμαξώματος μεταφέροντας την κίνηση στους πίσω τροχούς είτε μέσω ενός χειροκίνητου κιβωτίου 6 σχέσεων, είτε με την αρωγή ενός CVT.  Η απόδοση του εκτιμάται ότι θα κυμαίνεται στους 63 περίπου ίππους, ενώ η διαθέσιμη ροπή του θα υπερβαίνει τα 100 Nm.

Ανεπιβεβαίωτες επίσης πηγές αναφέρουν πως η Honda ετοιμάζει για τις αγορές εκτός Ιαπωνίας μια πολύ ενδιαφέρουσα «παραλλαγή» του μοντέλου, η οποία θα ονομάζεται S1000 και θα κινείται από έναν 1.000άρη κινητήρα τούρμπο που θα αποδίδει περί τους 100 ίππους, ενώ αλλαγές αναμένονται και στο πλαίσιο, με μεγαλύτερα μετατρόχια και διαφορετικές ρυθμίσεις στην ανάρτηση. Δε μένει λοιπόν παρά να δούμε και τις επίσημες ανακοινώσεις των ιθυνόντων της Honda αναφορικά με το «ποιόν» αλλά και το μέλλον, ευρύτερα, του νέου S660 Roadster._X.A.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ