top icon
Ειδήσεις - Παρουσιάσεις

48βολτο mild-hybrid σύστημα κίνησης με πετρελαιοκινητήρα από την Kia

Υπό τη σκέπη της τεχνολογίας EcoDynamics+, η Kia δηλώνει πιστή στους κινητήρες ντίζελ «εμπλουτίζοντάς» τους για την περίσταση μ’ ένα 48βολτο ηλεκτρικό κύκλωμα.

Η κορεάτικη εταιρεία αναμένεται να παρουσιάσει στο δεύτερο μισό του τρέχοντος έτους ένα 48βολτο υβριδικό σύστημα κίνησης που θα συνεπικουρείται από έναν ντίζελ κινητήρα. Σύμφωνα με τους δημιουργούς της, η εν λόγω τεχνολογία (EcoDynamics+) εξασφαλίζει μειωμένες εκπομπές ρύπων, καθώς ο θερμικός κινητήρας θα τίθεται εκτός λειτουργίας για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Από τεχνική σκοπιά, η διάταξη Ecodynamics+ αποτελείται από μία συμπαγή μπαταρία 0.46 kWh των 48 Volt σε συνδυασμό με μία γεννήτρια μίζα (Mild Hybrid Starter Generator-MHSG) που ελέγχεται ηλεκτρονικά και συνδέεται με το στροφαλοφόρο άξονα του ντίζελ κινητήρα μέσω ιμάντα. Κατά τη διάρκεια της επιτάχυνσης, η μέγιστη ηλεκτρική ισχύς που προσθέτει στην όλη διάταξη αγγίζει, σύμφωνα με την Kia, τους 14 ίππους, μειώνοντας έτσι τις εκπομπές ρύπων αλλά και το «φορτίο» του κινητήρα. Όταν δε λειτουργεί ως «γεννήτρια», το σύστημα ανακτά από το όχημα τη χαμένη κινητική ενέργεια κατά τη διάρκεια της επιβράδυνσης χρησιμοποιώντας την για την επαναφόρτιση της μπαταρίας.

Η ισχύς της μπαταρίας μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για την «παροχή» της λειτουργίας Moving Stop & Start. Σε αυτή την περίπτωση, αν η μπαταρία διαθέτει επαρκή φόρτιση, τότε ο κινητήρας εσωτερικής καύσης σβήνει αυτόματα κατά την επιβράδυνση, με τη γεννήτρια-μίζα να μπορεί ανά πάσα στιγμή να θέσει εκ νέου σε… ζωή τη θερμική μονάδα στην περίπτωση που ο οδηγός του αυτοκινήτου πιέσει το πεντάλ του γκαζιού.

Όπως επισημαίνει η Kia, η ήπια υβριδική αυτή διάταξη μπορεί να συνδυαστεί τόσο με αυτόματο όσο και με χειροκίνητο κιβώτιο που μεταφέρουν την κίνηση στους εμπρός ή στους πίσω ή και στους τέσσερις τροχούς του αυτοκινήτου. Η πρώτη δε εφαρμογή του αναμένεται πριν το πέρας του 2018 να γίνει στο Sportage. Συνολικά, μέχρι το 2025, η Kia σχεδιάζει να παρουσιάσει 5 υβριδικά, 5 plug-in υβριδικά και 5 ηλεκτρικά μοντέλα, ενώ το 2020 το ντεμπούτο του θα πραγματοποιήσει ένα νέο ηλεκτρικό όχημα με κυψέλες καυσίμου._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ