top icon
Αγώνες

F1: Πρόγραμμα νέων οδηγών της Lotus

H Lotus παρουσίασε το καινούργιο της πρόγραμμα εξέλιξης νέων οδηγών στην Κουάλα Λουμπούρ, την πρωτεύουσα της Μαλαισίας, χώρα που δηλώνει ως προέλευση η ομάδα.

H Lotus παρουσίασε το καινούργιο της πρόγραμμα εξέλιξης νέων οδηγών στην Κουάλα Λουμπούρ, την πρωτεύουσα της Μαλαισίας, χώρα που δηλώνει ως προέλευση η ομάδα του Tony Fernandes.
 
Ο Μαλαισιανός παλαίμαχος οδηγός της Formula 1, Alex Yoong είναι ο υπεύθυνος του προγράμματος AirAsia Team Lotus Driver Development Program που σκοπό έχει να βοηθήσει νέους οδηγούς να βελτιωθούν σε όλους τους τομείς του επαγγέλματός τους. Το πρόγραμμα έχει ως δευτερεύοντα σκοπό να αναπτύξει τα αυριανά ταλέντα του ασιατικού μηχανοκίνητου αθλητισμού.
 
Το σημαντικότερο μέλος του προγράμματος νέων οδηγών της Lotus είναι ο 19χρονος Αμερικανός Alex Rossi, o οποίος μάλιστα οδήγησε το περυσινό μονοθέσιο της ομάδας στους δρόμους της Κουάλα Λουμπούρ, στην εκδήλωση που διοργανώθηκε. Ο Rossi έχει οδηγήσει ξανά μονοθέσιο της Formula 1, αφού το Δεκέμβριο του 2009 δοκίμασε την BMW Sauber στη Jerez, ως έπαθλο για την κατάκτηση του πρωταθλήματος Formula BMW Αμερικής. Ο Rossi θα αγωνιστεί φέτος στο World Series by Renault με την Fortec, ενώ είναι μέλος και της ακαδημίας του Ινστιτούτου της FIA, στο οποίο υπεύθυνος είναι ο παλαίμαχος οδηγός της F1 Alex Wurz.
 
Tο πρόγραμμα νέων οδηγών της Lotus μετράει και άλλα μέλη, όπως είναι ο 17χρονος Άγγλος Matt Parry, που θα αγωνιστεί φέτος στο Bρετανικό πρωτάθλημα Formula Ford με την εργοστασιακή ομάδα της Van Dieman. Επίσης, είναι και οι αγωνιζόμενοι στα καρτ: Tanart Sathienthirakul, 18 ετών, Ταϊλανδός. MaxKlinkbySilver, 16 ετών, Δανός. WeironTan, 16 ετών, Μαλαισιανός. Senna Iriawan, 14 ετών, Ινδονήσιος, και ο 13χρονος Daim Hishammudin, από τη Σιγκαπούρη.
 
Παράλληλα, στη δικαστική μάχη της Team Lotus με το Group Lotus (την αυτοκινητοβιομηχανία), o David Hunt, πρώην ιδιοκτήτης του ιστορικού ονόματος που χρησιμοποιεί φέτος η ομάδα του Hingham, επέστρεψε στο πλευρό της, αφότου είχε κηρύξει «ανταρσία» την ημέρα έναρξης της ακροαματικής διαδικασίας.

Φ.Λ.
[email protected]

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ