top icon
Επικαιρότητα

Στη Ν. Υόρκη το Toyota FT-4X Concept

Ανακαλύπτοντας νέα σχεδιαστικά μονοπάτια.

Στην Έκθεση της Ν. Υόρκης η Toyota παρουσιάζει μια ενδιαφέρουσα σχεδιαστική σπουδή στην πολυσχιδή, είναι η αλήθεια, κατηγορία των crossover οχημάτων που –θεωρητικά τουλάχιστον- αποτελεί την επόμενη μέρα του γνωστού μας FJ Cruiser. Όπως ανακοινώθηκε, το Toyota FT-4X Concept βασίζεται στο δάπεδο TNGA της ιαπωνικής εταιρείας, στο οποίοι ήδη πατούν τα Prius και CH-R. Σύμφωνα με την Toyota και το σχεδιαστικό της «παράρτημα» στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ το οποίο έχει επιμεληθεί τις πομπώδεις, είναι η αλήθεια, εξωτερικές επιφάνειες της κατασκευής, το μήκος της αγγίζει τα 4,25 μ., το πλάτος τα 1,82 μ. και το ύψος τα 1,62 μ.

Σήμα κατατεθέν του FT-4X Concept αποτελεί η πίσω πόρτα, η οποία φέρει την ονομασία Multi Hatch. Στη διάταξη Outdoor, το άνοιγμα της πραγματοποιείται μονοκόμματα ως προς τον κάθετο άξονα και στην Urban «σπαστά» ως προς τον οριζόντιο σε δύο ισομεγέθη «φύλλα». Μια άλλη καινοτομία στις εξωτερικές επιφάνειες του ιαπωνικού πρωτοτύπου αποτελεί η παρουσία ενός «αφαιρούμενου παραθύρου» που είναι ενσωματωμένο στην κολώνα C, το οποίο κάλλιστα μπορεί να αντικατασταθεί από χρωματιστό πάνελ γυαλιού. Στο «προχωρημένο» δε αισθητικά εσωτερικό της κατασκευής, το «παρών» δίνει και ένας… υπνόσακος, ο οποίος εκτελεί χρέη υποβραχιονίου όταν είναι διπλωμένος.

Σε ότι αφορά στα μηχανικά μέρη, η Toyota ανακοίνωσε πως το FT-4X Concept δύναται να κινηθεί από έναν 4κύλινδρο κινητήρα αγνώστων προς το παρόν στοιχείων σε συνδυασμό με ένα κιβώτιο συνεχώς μεταβαλλόμενων σχέσεων και σύστημα τετρακίνησης. Όπως ανακοινώθηκε, το FT-4X Concept δεν πρόκειται να μπει στην παραγωγή αποτελώντας, προς το παρόν, ένα ακόμα δείγμα των μελλοντικών σχεδιαστικών κατευθύνσεων που αναμένεται να ακολουθήσουν οι Ιάπωνες._Χ.Α. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ