top icon
Αγώνες

GP Μπαχρέιν: o Βάλτερι Μπότας στην pole!

Πρώτη pole-position για τον Βάλτερι Μπότας, σε ένα μάλλον εύκολο απόγευμα για τις Mercedes-Benz, που θα ξεκινήσουν τον αγώνα στο Μπαχρέιν από την πρώτη σειρά. Οι Ferrari έμειναν στην 3η και 5η θέση, μακριά τους…

Στο Q1 το χορό από πλευράς Μercedes-Benz και Ferrari άνοιξαν οι Βάλτερι Μπότας και Κίμι Ράικονεν αντίστοιχα, με τον Λιούις Χάμιλτον να ακολουθεί αμέσως μετά. Τελευταίος από τους πρωταγωνιστές μπήκε στην πίστα ο Σεμπάστιαν Φέτελ, γράφοντας τον τέταρτο ταχύτερο γύρο σε αυτό το κομμάτι της διαδικασίας. Χάμιλτον, Φερστάπεν και Ράικονεν ήταν οι πρώτοι τρεις, με τη Red Bull του νεαρού Ολλανδού να παρεμβάλεται στην γερμανο-ιταλική κυριαρχία. Σάινθ, Βαντουρν, Πέρεζ, Έρικσον και Μάγκνουσεν έμειναν έξω από τη συνέχεια. Ατυχέστερος όλων ο γιός του Ισπανού παγκόσμιου πρωταθλητή του WRC, του οποίου το μονοθέσιο τον άφησε στα κρύα του λουτρού στο τελευταίο λεπτό.

Στο Q2 o Λιούις Χάμιλτον ξεκίνησε την προσπάθειά του νωρίτερα από οποιοδήποτε άλλον, γράφοντας 1:29.535 στον ασφαλτοτάπητα του Σακίρ. Ελάχιστα πίσω του ολοκλήρωσε ο team-mate του Βάλτερι Μπότας κι αμέσως μετά ακολούθησαν οι δύο Ferrari με Σεμπάστιαν Φέτελ και Κίμι Ράικονεν αντίστοιχα. Την εξάδα έκλεισαν οι δύο Red Bull, ενώ τα ιταλικά μονοθέσια δεν έδειξαν σε αυτή τουλάχιστον τη φάση πως έχουν την απαιτούμενη ταχύτητα για να παλέψουν με τις Mercedes. Έξω από τη συνέχεια της διαδικασίας έμειναν οι Κβίατ, Στρολ, Βερλέιν, Οκόν και Αλόνσο. Ευχάριστη έκπληξη η είσοδος του Πάλμερ (Renault) στη δεκάδα.

Στο Q3 που τα όποια ψέμματα τελειώνουν οι Mercedes-Benz ήταν τα ταχύτερα μονοθέσια και χωρίς πραγματικά να αμφισβητηθούν σημείωσαν τους δύο ταχύτερους χρόνους, με τον Βάλτερι Μπότας να κερδίζει την pole-position και τις Ferrari να μένουν 0,47 και 0,8 δλ. πίσω από τον πιλότο της Mercedes. Ο Ντανιέλ Ρικάρντο κατάφερε να αποσπάσει την τέταρτη θέση από τον Κίμι Ράικονεν.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ