top icon
Επικαιρότητα

H Lotus ετοιμάζει το δικό της SUV

Η βρετανική εταιρεία εισέρχεται σε νέα μονοπάτια, με στόχο την αύξηση της εμπορικής επιρροής της εντός και εκτός Ευρώπης.

Η βρετανική εταιρεία εισέρχεται σε νέα μονοπάτια, με στόχο την αύξηση της εμπορικής επιρροής της εντός και εκτός Ευρώπης.

Σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της βρετανικής εταιρείας, Jean-Marc Gales, το νέο μοντέλο της Lotus αναμένεται να παρουσιαστεί το 2019 βάζοντας στο στόχαστρό του μοντέλα όπως η Porsche Macan. Το πρώτο SUV της Lotus θα κατασκευάζεται μάλιστα στην Κίνα, η οποία και θα αποτελεί την «βασική» αγορά του μοντέλου, επιλογή βέβαια που δεν αποκλείει τη διάθεσή του στην Ευρώπη, στις ΗΠΑ, αλλά και σε πολλές άλλες στρατηγικής σημασίας αγορές της υφηλίου. Επί του πρακτέου, αξίζει να αναφέρουμε πως το πολυτελές αλλά και σπορ, συνάμα, πεντάθυρο αυτό SUV θα κατασκευάζεται στην επαρχία Fujian αποτελώντας τον πρώτο καρπό της συνεργασίας ανάμεσα στην Proton Holdings, την ιδιοκτήτρια της βρετανικής φίρμας, η οποία ελέγχεται από Μαλαισιανή DRB-Hicom Group, με την κινεζική Goldstar Heavy Industrial. Σύμφωνα με τον CEO της εταιρείας, το πρωτότυπο μοντέλο θα είναι έτοιμο μέσα στο επόμενο 12μηνο, ούτως ώστε να ξεκινήσουν οι απαραίτητες δοκιμές εξέλιξης. Με πρόσφατες δηλώσεις του σε διεθνή μέσα, ο Jean-Marc Gales αποσαφήνισε πως το νέο SUV της Lotus «θα είναι μια πραγματική Lotus, με χαμηλότερο βάρος και αρκετά πιο ταχύ σε σχέση με τον ανταγωνισμό του».

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, το δάπεδο πάνω στο οποίο θα κατασκευαστεί το νέο SUV της Lotus θα εξελιχθεί από την Proton με στόχο το συνολικό βάρος του αμαξώματος να μην υπερβαίνει τα 1.500 με 1.600 κιλά, ενώ σχεδιαστικά αναμένεται να είναι πιο χαμηλό σε ύψος απʼ ότι η Porsche Macan ή το Audi Q5. Κάτω από τα μεταλλικά μέρη του οχήματος αναμένουμε ένα προηγμένο σύστημα τετρακίνησης, ενώ πολύ πιθανό είναι να δούμε και ένα υβριδικό σύστημα κίνησης. Τέλος, ο Jean-Marc Gales αποκάλυψε πως στόχος της Lotus είναι η κατασκευή και πώληση 5.000 μονάδων σε ετήσια βάση, κάτι που αναμένεται να «εκτοξεύσει» τις πωλήσεις της Lotus στις 10.000 μέχρι το 2020._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ