top icon
Αγώνες

F1 – H Visa Cash App RB παρουσίασε το αγωνιστικό του 2024

Παρουσιάστηκε το πρώτο μονοθέσιο της Visa Cash App RB Formula 1, με την ομάδα να αντλεί στο σχεδιασμό του πολλά στοιχεία από τη Red Bull RB19, όπως ήταν αναμενόμενο.

Στο πλαίσιο μιας αναθεωρημένης φιλοσοφίας υπό το νέο της όνομα, η ομάδα που ως πέρισυ λεγόταν AlphaTauri θα πάρει από την Red Bull όσα περισσότερα μεταβιβάσιμα εξαρτήματα γίνεταi, όπως επιτρέπουν οι κανονισμοί. Αυτό, καθώς και το γεγονός ότι η Red Bull είναι ιδιοκτήτρια και των δύο ομάδων, έχει προκαλέσει κριτική από ορισμένες πλευρές, ειδικά από τον Zak Brown της McLaren, με την πλήρη έκταση της συνεργασίας να αποκαλύπτεται για πρώτη φορά. Η VCARB-01 παίρνει την εμπρός ανάρτηση pull-rod και την πίσω push-rod από τη Red Bull, με τον σχεδιασμό αυτό να αποτελεί κοινή τάση μεταξύ των ομάδων που παρουσίασαν το νέο τους μονοθέσιο μέχρι στιγμής.

F1

Το υδραυλικό τιμόνι, το σύστημα φρένων, το κιβώτιο ταχυτήτων και η εξάτμιση προέρχονται επίσης από την Red Bull Technologies, με την ομάδα να σχεδιάζει η ίδια το μονοκόκ και τους αγωγούς φρένων σύμφωνα με τους κανονισμούς. Το μονοθέσιο που θα οδηγήσουν οι Daniel Ricciardo και Yuki Tsunoda θα κινείται και πάλι από τη μονάδα Red Bull Powertrains-Honda. Κριτική επίσης έχει προκαλέσει και η νέα ονομασία της ομάδας, όπως το ίδιο είχε συμβεί σε μικρότερο βαθμό στη μετονομασία της Sauber σε Strike F1. Σίγουρα το «Visa Cash App RB» δεν είναι ό,τι καλύτερο έχουμε ακούσει σε ονομασία ομάδας Formula 1, αλλά αυτό ισχύει για την ώρα…

F1

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

  • Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

    ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ