top icon
Κόσμος

Level-up για την Ferrari μετά την ανακοίνωση της μεταγραφής του Lewis Hamilton

Η Ferrari έχει να κερδίσει πολλά από την έλευση του Βρετανού στους κόλπους της. Ήδη από χθες είναι εμφανή τα πρώτα σημάδια των… κερδών της.

Η αξία της Ferrari έχει εκτοξευθεί κατά πάνω από 3 δισεκατομμύρια δολάρια μετά τη μετάβαση του Lewis Hamilton στην ιταλική ομάδα. Τόσο η Mercedes όσο και η Ferrari επιβεβαίωσαν χθες με τον πλέον επίσημο τρόπο την απόφαση του Βρετανού να αλλάξει «στρατόπεδο» τη σεζόν του 2025.

Ο αντίκτυπος της απόφασης του Lewis Hamilton έγινε σαφής με το καλημέρα, και κυρίως από το γεγονός ότι η τιμή της μετοχής της Ferrari αυξήθηκε κατά 6% στο άκουσμα και μόνο της έλευσης του Βρετανού στη Scuderia.

Ferrari

Σε απόλυτα μεγέθη, η χρηματιστηριακή αξία της Ferrari αυξήθηκε κατά 3,7 δις ευρώ στο χθεσινό άνοιγμα του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης.

Η τιμή της μετοχής της Ferrari ανά μονάδα ανήλθε χθες στα 384 δολάρια στο άνοιγμα των αγορών της Πέμπτης, λίγες ώρες αφότου «κυκλοφόρησαν» στο διαδύκτυο εκτενή ρεπορτάζ για την πιθανή -έως τότε- μετακίνηση του Lewis Hamilton στη Ferrari – στη διαπραγμάτευση της Τετάρτης η τιμή της μετοχής ήταν 346,78 δολάρια.

Ως εκ τούτου, η κεφαλαιοποίηση της Ferrari ανήλθε σε 69,12 δισεκατομμύρια δολάρια με βάση τα χθεσινά στοιχεία, έναντι 62,4 δισεκατομμυρίων στο κλείσιμο των συναλλαγών της Τετάρτης.

Lewis Hamilton

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ