top icon
Διάφορα

14o Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις: Όλα έτοιμα!

Πλέον μετράμε αντίστροφα για την έναρξη του 14ου Ιστορικού Ράλλυ Ακρόπολις και σήμερα, σε συνέντευξη Τύπου, η οργανωτική επιτροπή παρουσίασε τον αγώνα στους εκπροσώπους του Τύπου.

Πλέον μετράμε αντίστροφα για την έναρξη του 14ου Ιστορικού Ράλλυ Ακρόπολις και σήμερα, σε συνέντευξη Τύπου, η οργανωτική επιτροπή παρουσίασε τον αγώνα στους εκπροσώπους του Τύπου.

 

Μερικές ημέρες απομένουν για την έναρξη του 14ου Ιστορικού Ράλλυ Ακρόπολις, αφού την επόμενη Πέμπτη άνθρωποι και μηχανές στις κατηγορίες Sporting και Regularity θα ξεκινήσουν την τριήμερη περιπέτεια που τους περιμένει στα ελληνικά βουνά. Στο Εμπορικό & Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ), υπό του οποίου την αιγίδα πραγματοποιείται ο αγώνας φέτος, έλαβε χώρα η καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου πριν τον αγώνα. Το παρών έδωσαν ο πρόεδρος της ΕΛΠΑ και της οργανωτικής επιτροπής κ. Θεόδωρος Κόκκινος, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, ο πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ κ. Χρήστος Τεντόμας, όπως και ο πρόεδρος της ΑΣΜΑ κ. Μανώλης Χαλιβέλακης, η αλυτάρχης της κατηγορίας Sporting κ. Κατερίνα Χαλεβικάλη, ο αλυτάρχης της κατηγορίας Regularity κ. Νίκος Ποριώτης, όπως και ο υπεύθυνος ασφαλείας κ. Δημήτρης Καττής.

 

Όλοι οι άμεσα εμπλεκόμενοι απηύθυναν έναν σύντομο χαιρετισμό στους εκπροσώπους του Τύπου που παραβρέθηκαν στη συνέντευξη Τύπου, πριν δώσουν το λόγο στους δύο αλυτάρχες για να παρουσιάσουν τον αγώνα. Κάπου εδώ αξίζει να σημειώσουμε, ότι νωρίτερα ο πρόεδρος της ΑΣΜΑ εξέφρασε την επιθυμία και το όραμα του για το Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις της νέας χρονιάς, το οποίο και θέλει να είναι στα πρότυπα των αγώνων του παρελθόντος, ταξιδεύοντας σε όλη την Ελλάδα και χωρίς να περιορισμένο σε μία συγκεκριμένη περιοχή.

 

 

 

ΛΙΣΤΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ SPORTING

 

 

 

ΛΙΣΤΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ REGULARITY

 

 

Αναφορικά με το αγωνιστικό μέρος, οι συμμετοχές στην κατηγορία Sporting άγγιξαν τις 56, ενώ στη Regularity τις 43. Οι 22 από αυτές (και στις δύο κατηγορίες) προέρχονται από το εξωτερικό αποδεικνύοντας έτσι τη δυναμική που έχει το Ιστορικό Ακρόπολις και εκτός συνόρων. Ο αγώνας της κατηγορίας Sporting ξεκινάει την Πέμπτη κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης και αμέσως ακολουθεί αγωνιστική δράση. Τα πληρώματα θα διαγωνιστούν σε τρεις πασίγνωστες ειδικές διαδρομές, τη Ριτσώνα, τον Άγιο Μερκούριο και την Πεντέλη. Από εκεί θα κατευθυνθούν στο ΟΑΚΑ, το οποίο και θα αποτελέσει το επίκεντρο του αγώνα, με το κεντρικό σέρβις παρκ να βρίσκεται στο χώρο των Ολυμπιακών εγκαταστάσεων. Την Παρασκευή, οι οδηγοί θα αγωνιστούν και πάλι σε ασφάλτινες επιφάνειες και συγκεκριμένα σε ε.δ. της Κορινθίας, με ιδιαίτερη έμφαση να δίνεται στην σούπερ ειδική που θα λάβει χώρα στο λιμάνι της Κορίνθου. Την Παρασκευή το βράδυ, οι μηχανικοί θα έχουν πέντε ώρες στη διάθεση τους να μετατρέψουν τα αυτοκίνητα από ασφάλτινα σε χωμάτινα, αφού το Σάββατο το πρωί θα ξεκινήσει το χωμάτινο σκέλος. Εκεί, θα χρονομετρηθούν σε γνωστές Ακροπολικές ειδικές, όπως η Κινέτα, η Κλένεια και το Κεφαλάρι, πριν επιστρέψουν στο ΟΑΚΑ για τον τερματισμό.

 

Όμως, αντίστοιχα υψηλό βαθμό δυσκολίας θα συναντήσουν και οι αγωνιζόμενοι στην κατηγορία Regularity, αφού μέσα σε τρεις ημέρες καλούνται να καλύψουν περίπου 920 χλμ. Την πρώτη ημέρα, θα ακολουθήσουν τη διαδρομή της κατηγορίας Sporting ξεκινώντας μία ώρα αργότερα, ενώ το ίδιο και για τις πρώτες ε.δ. της δεύτερης ημέρας έως και την υπερειδική της Κορίνθου. Από εκεί, θα ακολουθήσουν δική τους διαδρομή επιστρέφοντας στο ΟΑΚΑ. Το Σάββατο, την τελευταία ημέρα του αγώνα, τα αυτοκίνητα της κατηγορίας θα έχουν και πάλι δική τους διαδρομή η οποία θα γνωστοποιηθεί στα πληρώματα πριν την εκκίνηση του σκέλους και θα κινηθούν στην περιοχή της Αθήνας, περνώντας στην Εύβοια και από εκεί πίσω μέσω καραβιού στον Ωρωπό και εν τέλει στο ΟΑΚΑ για τον τερματισμό. Όλες τις πληροφορίες αναλυτικά για το 14ο Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις, μπορείτε να τις βρείτε

http://historic.acropolisrally.gr/GR/2015/


 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ