top icon
Διάφορα

Michelin: τα νέα Latitude Tour HP & Latitude Sport

Στην Αλμερία της Ανδαλουσίας (Ισπανία) παρουσίασε η Michelin τη νέα σειρά ελαστικών για SUV και εκτός δρόμου οχήματα. Σε ένα χώρο με έκταση πάνω από 4.500 εκτάρια, «σπαρμένο» με πάσης φύσεως και δυσκολίας ασφάλτινες ή χωμάτινες διαδρομές, η Michelin δοκιμάζει τα λάστιχα που προορίζονται για SUV, εκτός δρόμου οχήματα και φορτηγά πάσης φύσεως, από τα μικρότερα επαγγελματικά μέχρι φορτηγά λατομείων με 120 τόνους ωφέλιμο βάρος.
 
Εκεί, μας δόθηκε ο ευκαιρία να οδηγήσουμε το νέο “mainstream” ελαστικό Latitude Tour HP, το οποίο φιλοδοξεί να κατακτήσει μεγάλο μέρος της αγοράς ως ελαστικό πρώτης τοποθέτησης. Πρόκειται για ένα ελαστικό που σχεδιάστηκε με βάση τις ανάγκες των σύγχρονων SUV, με δεδομένο δηλαδή πως στη διάρκεια ζωής του θα κινείται κατά ένα 90% εντός δρόμου. Αυτό δε σημαίνει πως δεν δόθηκε βάρος στην εξέλιξη των offroad δυνατοτήτων του, κάτι που αποδεικνύεται τόσο από την υπόσχεση της Michelin για αυξημένη κατά 35% διάρκεια ζωής σε σχέση με τον ανταγωνισμό, όσο και από την προσωπική μας εμπειρία σε διαδρομή με χώμα και πέτρες, πίσω από το τιμόνι κλασικών offroaders όπως το Toyota Landcruiser, το Mitsubishi Pajero και το Nissan Pathfinder, αλλά και SUV’s όπως τα Volvo XC90. ‘Oλα εξοπλισμένα με Latitude HP, συμπεριφέρθηκαν καλά εκτός δρόμου, όσο και εντός.
 
Παράλληλα με το Tour HP, είχαμε την ευκαιρία να οδηγήσουμε και το υψηλών επιδόσεων Latitude Sport. Η Michelin, λόγω της αλματώδους αύξησης του μεριδίου αγοράς των SUV επιδόσεων, όπως το Audi Q7, το VW Touareg και η Porsche Cayenne, έκρινε ότι πρέπει να εξελίξει ένα ελαστικό το οποίο να μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις ενός οχήματος που συνήθως ξεπερνά τους 2 τόνους σε βάρος, ενώ ταυτόχρονα έχει μεγάλη ιπποδύναμη και επιδόσεις παραπλήσιες με ένα supercar. Το Latitude Sport είναι το προϊόν αυτής της εξέλιξης, η οποία μάλιστα πραγματοποιήθηκε μαζί με τους μηχανικούς της Porsche πάνω στην νέα γενιά της Cayenne, η οποία και θα εφοδιάζεται από το εργοστάσιο αποκλειστικά με το συγκεκριμένο ελαστικό. Περισσότερα, σύντομα στους 4Τ!_Σ.Λ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ