top icon
Επικαιρότητα

100 χρόνια SKF

Εκατό χρόνια λειτουργίας συμπληρώνει η εταιρεία SKF, η οποία έχει πλέον εξελιχθεί σε μια παγκόσμια εταιρεία. Η SKF ιδρύθηκε τον Φεβρουάριο του 1907 από τον Σουηδό μηχανικό Sven Wingquist, εφευρέτη του αυτορρύθμιστου ένσφαιρου τριβέα, που κατάλαβε ότι η εφεύρεσή του θα έδινε λύσεις σε μηχανολογικά προβλήματα.
 
Η νέα εφεύρεση είχε προβλήματα αποδοχής λόγω του συντηρητισμού που επικρατούσε στη βιομηχανία. Ο Wingquist, όμως, αντιλήφθηκε ότι με τη διεθνή επέκταση και την επιτυχή παρουσίαση του ρουλεμάν, θα μπορούσε να πείσει ακόμη και τους συμπατριώτες του. Ετσι, η SKF άρχισε να προκαλεί τους ανταγωνιστές της στην Ευρώπη και την Αμερική.
 
Μερικοί προσπάθησαν να αποδοκιμάσουν την καινούργια ανακάλυψη. Ο ανταγωνισμός που άρχισε, αποδείχθηκε ότι θα ήταν χρήσιμος στην εταιρεία. Η SKF, ο Wingqvist και το αυτορρύθμιστο ρουλεμάν συζητήθηκαν παντού και το ακριβό marketing θεωρήθηκε περιττό. Την εποχή εκείνη ο προστατευτισμός υπερίσχυε σε πολλές αγορές, κάνοντας έτσι επιτακτική την ανάγκη για την SKF να αρχίσει την παραγωγή στις χώρες αυτές. Πέρα όμως από αυτό, ο Sven Wingqvist πίστευε ότι ο κόσμος προχωρούσε σταθερά προς μία συνεχώς αυξανόμενη εκβιομηχάνιση. Αυτός είναι ο λόγος που η SKF εγκαταστάθηκε και σε χώρες όπου οι ανταγωνιστές της είχαν απορρίψει.
 
Μέσα σε 10 χρόνια η SKF είχε θυγατρικές στις περισσότερες χώρες του κόσμου, σχηματίζοντας έτσι μία από τις πρώτες πραγματικά πολυεθνικές εταιρείες. Aυτό δεν ήταν μικρό κατόρθωμα, αν ληφθεί υπόψη ότι τα ατμόπλοια, πλοία, τρένα και φορτία, τηλεγραφήματα και γράμματα ήταν τα κύρια μέσα επικοινωνίας αυτές τις ημέρες. Με αντιπροσώπευση μέσω εξουσιοδοτημένων μεταπωλητών σε 15.000 σημεία, σε 130 χώρες, με θυγατρικές σε 70 χώρες και εργοστάσια σε 100 χώρες ανά τον κόσμο, η σημερινή μορφή της SKF είναι περισσότερο από ποτέ διεθνής.
 
Το Group SKF θεωρείται σήμερα κορυφαίος προμηθευτής μηχανολογικών λύσεων σε εταιρείες σε όλο τον κόσμο και προσφέρει τεχνική υποστήριξη, υπηρεσίες συντήρησης και εκπαίδευση. Θεωρείται ακόμη κορυφαίος προμηθευτής προϊόντων, λύσεων και υπηρεσιών στον τομέα των ρουλεμάν, τσιμουχών, mechatronics και λιπαντικών συστημάτων.
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ