top icon
Επικαιρότητα

Opel Corsa OPC Nurburgring Edition & Insignia OPC Unlimited

Στο αυτοκινητοδρόμιο του Eurospeedway Lausitz, πήραμε μία πρώτη γεύση από τις ειδικές εκδόσεις των Corsa και Insignia OPC, με τον χαρακτηρισμό Nurburgring Edition και Unlimited, αντίστοιχα.

Ταξιδέψαμε λίγα χιλιόμετρα έξω από το Βερολίνο, και συγκεκριμένα στην πίστα του Eurospeedway Lausitz, η οποία και ουσιαστικά «αντικατέστησε» το θρυλικό αυτοκινητοδρόμιο Avus, έτσι ώστε να μπορέσουμε να πάρουμε μία πρώτη γεύση από το νέο Opel Corsa OPC Nurburgring Edition και το Insignia OPC Unlimited. Ξεκινώντας από την πιο απλή περίπτωση, αυτή του Insignia, το γερμανικό μοντέλο απέκτησε τον συγκεκριμένο κωδικό μετά από απαίτηση μεγάλης μερίδας πελατών της Opel για τον περιοριστή της τελικής ταχύτητας. Η επιθυμία τους εισακούστηκε και εγένετο η έκδοση Unlimited, η οποία αγγίζει τα 270 χιλιόμετρα τελικής, αντί των 250 χλμ. της απλής έκδοσης. Βέβαια, η τελική διαφοροποιείται ανάλογα με το κιβώτιο ταχυτήτων, αλλά και το αμάξωμα, με την έκδοση Tourer εφοδιασμένη με το αυτόματο κιβώτιο έξι σχέσεων να αγγίζει τα 260 χιλιόμετρα. Αυτό το στοιχείο, μαζί με τον νέο πίνακα οργάνων και την μπλε επιγραφή της Brembo στις δαγκάνες των φρένων, είναι τα στοιχεία που διαφοροποιούν το συγκεκριμένο Insignia σε σχέση με οποιοδήποτε άλλο. Βέβαια, αξίζει να σημειώσουμε ότι ο εκάστοτε ευτυχής κάτοχος της συγκεκριμένης έκδοσης, μαζί με την αγορά του αυτοκινήτου, κερδίζει και τη δυνατότητα της παρακολούθησης του προγράμματος εκπαίδευσης του Opel Perfomance Center με οδηγούς όπως οι Reuter και Winckelock. Σημειώστε, ότι το Insignia Unlimited διατίθεται ήδη στη χώρα μας και το κόστος του αγγίζει τα 51.200 ευρώ. 

Η περίπτωση του Corsa είναι πιο ειδική, αφού ουσιαστικά πρόκειται για το συνεχιστή της ιστορίας του Astra με τον κωδικό Nurburgring Edition, που παρουσιάστηκε το 2008. Για αυτόν ακριβώς το λόγο οι μηχανικοί της Opel δεν περιορίστηκαν σε μικρές και περιορισμένες αλλαγές. Στον αισθητικό τομέα, τα διακριτικά Nurburgring, οι τροχοί 18 ιντσών σε μαύρο χρώμα, αλλά και οι δύο ξεχωριστές και αντικριστές απολήξεις της εξάτμισης, κάνουν τη διαφορά. Σε αυτά προσθέστε και τα νέα χρώματα (πράσινο και κόκκινο) και ουσιαστικά έχετε την πλήρη εικόνα. Στον τομέα των μηχανικών μερών, όμως, οι αλλαγές είναι ακόμα μεγαλύτερες και σημαντικότερες. Ο κινητήρας, μετά από τις απαραίτητες περιποιήσεις τόσο στο σύστημα υπερτροφοδότησης, όσο και στην κεντρική μονάδα διαχείρισης του κινητήρα, αποδίδει 210 ίππους,αντί για 192. Αντίστοιχα αυξημένες είναι και οι τιμές ροπής, που αγγίζουν τα 250-280 Νm (overboost) στις 2.250-5.850 σ.α.λ., όπως και οι επιδόσεις με τα πρώτα χιλιόμετρα από στάση να έρχονται σε 6,8 δλ. Στον τομέα της ανάρτησης, το Corsa με τα σήματα του Nurburgring φέρει αμορτισέρ της Bilstein, όπως και ελατήρια της ίδιας εταιρίας, γεγονός που έχει σαν αποτέλεσμα να χαμηλώσει ακόμα 20 χλστ. το αμάξωμα! Την ίδια ώρα, η Brembo έχει αναλάβει την αναβάθμιση του συστήματος πέδησης, τόσο μεγαλύτερους δίσκους, όσο και βελτιωμένα υλικά τριβής. Όμως, το κερασάκι στην τούρτα είναι το πολύδισκο μηχανικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης, το οποίο και αναλαμβάνει να περάσει την αυξημένη ισχύ στο δρόμο.
Αυτό το στοιχείο είναι που κάνει τη διαφορά από την πρώτη επαφή. Η παρουσία του είναι έντονη και παρά τις βρεγμένες συνθήκες λειτουργούσε ιδανικά, προσφέροντας τη δυνατότητα να κινηθείς στο όριο ακόμα και σε συνθήκες αυτού του είδους. Αναμφίβολα, η παρουσία του στο Corsa συγκεντρώνει μεγάλο ενδιαφέρον για τη χώρα μας, αφού πιθανότατα θα αντιμετωπίσει ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα του OPC, που δεν είναι άλλο πέρα από τις έντονες υποστροφικές τάσεις στους ελληνικούς ολισθηρούς δρόμους. Αντίστοιχα βελτιωμένος είναι και ο κινητήρας, ο οποίος δείχνει πιο γεμάτος σε όλο το εύρος στροφών και χωρίς ξεσπάσματα και με πιο γραμμική λειτουργία, την ώρα που η ανάρτηση μάλλον προορίζεται για χρήση στην πίστα, αφού είναι αρκετά σκληρή και μάλλον θα ταλαιπωρήσει κατά την κίνηση στο δρόμο.
Σε κάθε περίπτωση πρόκειται για μία ειδική κατασκευή, η οποία θα παραχθεί μόλις σε 500 μοντέλα, εκ των οποίων άγνωστο παραμένει πόσα θα έρθουν στη χώρα μας. Σημειώστε, ότι στη χώρα μας θα έρθει το Σεπτέμβριο και η τιμή του θα αγγίζει τα 25.730 ευρώ._Π.Τ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ