top icon
Αγώνες

Μετά το MotoGP, Moto2 και Μοtο3, έρχεται η… MotoE!

Μια νέα κατηγορία αγώνων, με ηλεκτρικές αυτή τη φορά μοτοσικλέτες και άγνωστη προς το παρόν ονομασία, ετοιμάζει η Dorna, η διοργανώτρια αρχή του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Μοτοσικλετών.

Σας διαβεβαιώνουμε πως δεν πρόκειται για… φάρσα, ούτε για κακόγουστο αστείο. Όπως αποκάλυψε με πρόσφατες δηλώσεις του ο ίδιος ο Carmelo Ezpeleta, ο CEO, με άλλα λόγια, της αρχής που διοργανώνει εδώ και πολλά χρόνια όλους τους αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Μοτοσικλετών, η Dorna σκοπεύει να εισάγει από το 2019 μια αυτόνομη και υποστηριχτική, όπως τη χαρακτηρίζουν, κλάση στην οποία θα μετέχουν 18 ηλεκτρικές μοτοσικλέτες!

Η Ισπανός ξεκαθάρισε πως στόχος της διοργανώτριας αρχής είναι η πραγματοποίηση πέντε πρωταθληματικών αγώνων για κάθε χρονιά, με αφετηρία το 2019, σε ισάριθμες πίστες που θα έχουν την έδρα τους αποκλειστικά στη γηραιά ήπειρο. Κάθε αγώνας, για λόγους άμεσα συνδεδεμένους με την αυτονομία κίνησης των… αθόρυβων αυτών διτρόχων, θα αποτελείται από τουλάχιστον 10 γύρους με τις μοτοσικλέτες της κλάσης να είναι σε θέση να αναπτύξουν τελική ταχύτητα που δεν θα υπερβαίνει τα 200 χλμ./ώρα, κάτι που θα τις καθιστά πιο αργές ακόμα και σε σχέση με εκείνες της κατηγορίας Moto3.

«Το εγχείρημα βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο. Είναι πλέον πιθανό να έχουμε από το 2019 αρκετούς αγώνες που θα υποστηρίζουν το MotoGP σε αρκετές πίστες στην Ευρώπη. Αυτή τη στιγμή έχουμε στο τραπέζι τέσσερις προσφορές από κατασκευαστές. Φυσικά, όλες οι μοτοσικλέτες θα είναι ίδιες μεταξύ τους με έναν προμηθευτή κινητήριων μονάδων», δήλωσε ο Ezpeleta.

O CEO της Dorna αποκάλυψε πως η φόρτιση των μπαταριών δεν θα γίνεται από γεννήτριες, αλλά από ηλιακά πάνελ.

«Επιδίωξη μας είναι οι μπαταρίες να μην φορτίζονται από γεννήτριες, όπως συμβαίνει σε άλλα πρωταθλήματα, αλλά από ηλιακά πάνελ. Έτσι, στους αγώνες που θα μετέχουν αυτές οι μοτοσικλέτες, οι πίστες θα έχουν κάποιο κέρδος»._X.A.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ