top icon
Αγώνες

WEC, 6 ώρες του Spa: Pole-position για την Porsche 919 Hybrid

Παρά την υπεροχή των Τoyota σε χρόνους σε όλη τη διάρκεια των ελεύθερων δοκιμών, η Porsche ήταν εκείνη που πήρε ξανά την pole-position.

Και λέμε ξανά, καθώς η γερμανική εταιρεία είχε κάνει το ίδιο και την προηγούμενη χρονιά, στην ίδια πίστα. Ο Neel Jani και ο Andre Lotterer ήταν το πλήρωμα του πρωτοτύπου της κατηγορίας LMP1 που θα ξεκινήσει από την κορυφαία θέση της σειράς εκκίνησης, χάρις στο 1:54.097 που σημείωσε ο πρώτος. Ακολουθούν τα τρία αγωνιστικά της Toyota Gazoo Racing, ενώ στην πέμπτη θέση κατατάχθηκε η Porsche 919 Hybrid των Berhard-Bamber-Hartley. Στην κατηγορία LMP2 ο ταχύτερος χρόνος ανήκει στο πρωτότυπο Οreca/Gibson της G-Drive Racing, με πλήρωμα τους Rusinov-Thiriet-Lynn. Όσο για την GTEpro, η pole-position πήγε στη Ferrari, για πρώτη φορά από τον Ιούλιο του 2016. Στην GTE Am ταχύτερη όλων ήταν η Aston Martin, που έχει να αντιμετωπίσει για τη νίκη στη δική της κατηγορία έναν σεβαστό αριθμό από Porsche.

O αγώνας ταχύτητας και αντοχής των 6 ωρών στην πίστα του Spa στο Βέλγιο θα ξεκινήσει το Σάββατο στις 15:00 ώρα Ελλάδος και θα τελειώσει στις 21:00. Το ενδιαφέρον του επικεντρώνεται στο αν θα μπορέσει η Porsche να διατηρήσει τα κεκτημένα και να μείνει στην κορυφή ή αν οι τρεις Toyota θα καταφέρουν τελικά να επιβληθούν και να πάρουν το ψυχολογικό προβάδισμα για τον επόμενο αγώνα, που δεν είναι άλλος από τις 24 ώρες του Le Mans.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ