top icon
Επικαιρότητα

Βράβευση Bosch από FIA για το ESP

Με το παγκόσμιο βραβείο της οδικής ασφάλειας, του περιβάλλοντος και της αυτοκίνησης τιμήθηκε από τη FIA η γερμανική εταιρία κατασκευής ηλεκτρονικών συστημάτων, Bosch. Η Bosch απέσπασε αυτή τη διάκριση για την ανάπτυξη αλλά και την προώθηση του συστήματος ενεργητικής ασφάλειας ESP, το οποίο, σύμφωνα με τη Διεθνή Ομοσπονδία, έχει συμβάλλει ουσιαστικά, στον τομέα της οδικής ασφάλειας παγκοσμίως.

Τα στοιχεία που έρχονται στο φως από παγκόσμιες έρευνες, δείχνουν ότι τουλάχιστον το 40% των θανατηφόρων τροχαίων δυστυχημάτων έχουν ως αιτία τους το φαινόμενο της πλαγιολίσθησης, ενώ η συντριπτική πλειοψηφία αυτών, σε ποσοστό που φτάνει το 80%, θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί, με τη χρήση του ESP. Με απλά λόγια, αν όλα τα οχήματα ήταν εφοδιασμένα με ESP τότε, μόνο φέτος, θα είχαν σωθεί 4.000 Ευρωπαίοι, ενώ άλλοι 100.000 πιθανότατα θα είχαν αποφύγει τον τραυματισμό.

Με γνώμονα τα στατιστικά αυτά στοιχεία, η Ευρωπαϊκή Κοινότητα αποφάσισε από το 2011 να επιβάλει το ESP σε όλα τα καινούρια αυτοκίνητα. Εδώ αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα τα οχήματα που διαθέτουν σύστημα ευστάθειας, δεν ξεπερνούν το 47%.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ