top icon
Επικαιρότητα

Ηλεκτρονικά Συστήματα Ευστάθειας

Aπογοητευτικά είναι τα αποτελέσματα της πανευρωπαϊκής έρευνας που πραγματοποίησε ο ανεξάρτητος Οργανισμού ΕuroNCAP, με θέμα: «Η επιλογή Ηλεκτρονικών Συστημάτων Ευστάθειας- ESC ως βασικός εξοπλισμός των καινούριων αυτοκινήτων». Τα αποτελέσματα που παρουσίασε ο EuroNCAP στη Ρώμη, τοποθετούν τις χώρες Αγγλία, Ολλανδία, Ελλάδα, Μάλτα και Ιρλανδία στις τελευταίες θέσεις του καταλόγου της έρευνας, αντίθετα με τη Δανία, τη Σουηδία και τη Γερμανία που καταλαμβάνουν τις πρώτες θέσεις.
 
Η εφαρμογή συστημάτων ESC στα αυτοκίνητα -που ξεκίνησε πριν 10 χρόνια στην Ευρώπη, απέδειξε ότι αποτρέπονται σοβαρά ατυχήματα. Όπως αναφέρει ο EuroNCAP, τα συστήματα ESC μπορούν να σώσουν τη ζωή των επιβατών για κάθε ένα ανά πέντε ατυχήματα που συμβαίνουν, γεγονός που μεταφράζεται ότι με τη χρήση συστημάτων ESC θα σώζονταν κάθε χρόνο χιλιάδες οδηγοί- επιβάτες αυτοκινήτων που εμπλέκονται σε τροχαία ατυχήματα.
 
Τα συστήματα ESC «αναγνωρίζουν» τη στιγμή που ένα αυτοκίνητο αρχίζει να γλυστρά-χάνει την πρόσφυση στο δρόμο. Τότε σε κλάσματα δευτερολέπτου το ESC εφαρμόζει αυτόματα και ανεξάρτητα σε κάθε τροχό τα φρένα, βοηθώντας έτσι το αυτοκίνητο και τον οδηγό να διατηρήσει τον έλεγχο. Το ESC δηλαδή, βοηθά τον οδηγό να έχει τον πλήρη έλεγχο του αυτοκινήτου, σε περίπτωση εκδήλωσης οποιασδήποτε αιτίας για απώλεια του ελέγχου όπως από ξαφνικός ελιγμό ή από οδηγικό λάθος.
 
Τα αποτελέσματα της έρευνας του EuroNCAP συμπίπτουν με την παρουσίαση της νέας εκστρατείας του Οργανισμού με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τίτλο «Επιλέγω ESC!» στηΝ προσπάθεια παρότρυνσης των υποψήφιων αγοραστών αυτοκινήτων να επιλέγουν συστήματα ESC.
                               
Παράλληλη είναι και η προσπάθεια της Διεθνούς Ομοσπονδίας Αυτοκινήτου στην ΕΕ, προκειμένου τα συστήματα ESC να υιοθετηθούν από τους κατασκευαστές στο βασικό εξοπλισμό των αυτοκινήτων, όπως ακριβώς θα συμβεί από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στην αγορά των ΗΠΑ.
 
Μιλώντας στη διάρκεια της παρουσίασης των αποτελεσμάτων και της εκστρατείας υπέρ του ESC ο γενικός γραμματέας του EuroNCAP k. Adrian Hobbs τόνισε ότι: «Πρέπει να ευαισθητοποιήσουμε τους υποψήφιους αγοραστές για τη σπουδαιότητα των συστημάτων ESC, καθώς οι πιέσεις των αγοραστών στα εργοστάσια κατασκευής θα έχουν ως αποτέλεσμα την τοποθέτηση τω συστημάτων αυτών στο βασικό εξοπλισμό κάθε αυτοκινήτου σε κάθε χώρα. Ο ΕuroNCAP και η εκστρατεία «Επιλέγω ESC!» προσπαθούν να ευαισθητοποιήσουν τους υποψήφιους  αγοραστές να επιλέγουν ESC για τη δική τους οδηγική ασφάλεια».
 
                                       

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ