top icon
Αγώνες

GP Καναδά-FP1: Ο Hamilton επικεφαλής

O Lewis Hamilton ξεκίνησε το τριήμερο του Καναδά όντας επικεφαλής στις πρώτες ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής, παρά το γεγονός ότι διέγραψε ένα τετ-α-κέ 180 μοιρών στη φουρκέτα με την ολοκλήρωση 60 λεπτών. 

Στην επόμενη γρήγορη προσπάθεια μετά από αυτό το λάθος του, ο Βρετανός πρωταθλητής κινήθηκε 0,4 δλ. ταχύτερα από τον team mate του στη Mercedes, Nico Rosberg, ο οποίος ολοκλήρωσε τη διαδικασία στη 2η θέση του πίνακα των χρόνων. Η Mercedes, με τις αναβαθμίσεις που έχει πραγματοποιήσει για αυτό το σαββατοκύριακο στον κινητήρα της, ευελπιστεί ότι θα έχει τη δυνατότητα να αντλήσει περισσότερη ισχύ. Στους πρώτους έξι αγώνες, ήταν αναγκασμένη να οριοθετήσει το "ταβάνι" της απόδοσης χαμηλότερα απ' ότι θα ήθελε, λόγω μη κανονικής ανάφλεξης στο ανώτερο φάσμα των στροφών.

Ο Romain Grosjean σημείωσε τον 3ο ταχύτερο χρόνο της διαδικασίας με τη Lotus να εκμεταλλεύεται την ισχύ του κινητήρα της Mercedes (o Pastor Maldonado ήταν 8ος), ενώ ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε και η 4η θέση του Nico Hulkenberg με τη Force India. Στην 5η θέση βρέθηκε ο Sebastian Vettel, με τη Ferrari να βρίσκεται μεταξύ των ομάδων που επέλεξαν να κάνουν λιγότερους γύρους χωρίς να πιέσουν ιδιαίτερα. Η ιταλική ομάδα σύγκρινε επίσης διαφορετικές εκδόσεις της εμπρός αεροτομής. O Raikkonen βρέθηκε στη 12η θέση. Ο Φινλανδός αναφέρθηκε εχθές σε προβλήματα προθέρμανσης των ελαστικών και το πρώτο 90λεπτο στον Καναδά ήταν δύσκολο όσον αφορά αυτό τον τομέα.

Στην 6η θέση κατετάγη ο Felipe Massa με τη Williams (ο Valtteri Bottas ήταν 11ος), ενώ 7ος ήταν ο Daniil Kvyat με τη Red Bull. Η αυστριακή ομάδα, που έχει αντιμετωπίσει προβλήματα με τα φρένα της φέτος, αντικατέστησε τους αεραγωγούς τους στο μονοθέσιο του Daniel Ricciardo (14ος). Επίσης, φαίνεται ότι η ομάδα θα χρησιμοποιήσει τους κινητήρες του Μονακό και αυτό το σαββατοκύριακο και θα επιλέξει να χρησιμοποιήσει 5η, αναβαθμισμένο μονάδα της Renault στο Αυστριακό GP.

Tην 9η ταχύτερη επίδοση σημείωσε ο Fernando Alonso με την McLaren. O κινητήρας της Honda δέχθηκε αναβαθμίσεις οι οποίες θα βελτιώσουν την αξιοπιστία και τη σταθερότητα, αλλά δεν αναμένονται κέρδη ισχύος αυτό το σαββατοκύριακο. Η Honda θα τις δοκιμάσει χωρίς να πιέσει στο όριο και ίσως ρισκάρει να αντλήσει περισσότερη απόδοση στο επόμενο GP. O έτερος οδηγός της McLaren, Jenson Button, αντιμετώπισε προβλήματα με τα ηλεκτρονικά του κιβωτίου του στο πρώτο μισό της διαδικασίας.

Tην πρώτη δεκάδα έκλεισε ο Max Verstappen, o οποίος έχει προκαλέσει αίσθηση στα paddock διότι δεν έχει αισθανθεί καμία ανάγκη να απολογηθεί για το λάθος που διέπραξε και οδήγησε σε σύγκρουση με τον Grosjean στο Μονακό._Φ.Λ.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ