top icon
Επικαιρότητα

7η Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου Αθήνας: Press Day

Με τις καλύτερες προϋποθέσεις άρχισε η 7η Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου της Αθήνας, που διεξάγεται υπό την αιγίδα του Παγκοσμίου Συνδέσμου Κατασκευαστών και διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια από τον Σύνδεσμο Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων της χώρας μας, με ανάδοχο την ΕΧΡΑ-Συνέδρια. Κύριοι Χορηγοί της φετινής διοργάνωσης είναι η Emporiki Credicom και η ΤΙΜ. 
 
Η Παρασκευή 11 Μαΐου ήταν η πρώτη ημέρα της διεθνούς έκθεσης, κατά την οποία πραγματοποιήθηκε η Press Day και τα επίσημα εγκαίνια, από τον υπουργό Μεταφορών & Επικοινωνιών κ. Μιχάλη Λιάπη. Απόλυτα θετικές οι εντυπώσεις, αφού το εύρος της Έκθεσης και η ποιότητά της ήταν ολοφάνερη: μεγαλύτεροι εκθεσιακοί χώροι, ιδιαίτερα αναβαθμισμένη η "χαρτογράφηση" των τεσσάρων μεγάλων αιθουσών που χρησιμοποιεί, καθώς δεν επιτρέπει στον επισκέπτη να πλήξει ή να κουραστεί σε κανένα σημείο της.
 
Όσο για τα εκθέματα, είναι ό,τι καλύτερο και πιο σύγχρονο έχει να παρουσιάσει η παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία: 70 περίπου νέα μοντέλα αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. Ανάμεσά τους, τι να πρωτοξεχωρίσει κανείς;
 
Επιγραμματικά αναφέρουμε το Hyundai i30, τη Ferrari 599 GTB, το Skoda Fabia δεύτερης γενιάς, τα Peugeot 4007 και Citroen C-Crosser και Μitsubishi Outlander, το Νissan Tiida, την πανέμορφη Alfa Romeo 8C Competizione Cabrio, τα Αudi R8 και Α5, τα Fiat Bravo, Linea & Grande Punto Abarth, Ford Mondeo & Focus CC και τη Lotus Europa S. Το "παρών" έδωσαν και αρκετά concept cars, όπως τα Honda Small Sport Concept, Volvo XC60, Ford Iosis X, Peugeot 207 Outdoor και  KIa Cee'd Cabrio.   
 
Πολύ σύντομα θα επανέλθουμε με νέο και πληρέστερο ρεπορτάζ, για όλα τα μοντέλα της έκθεσης της Αθήνας, καθώς και με πλούσιο φωτογραφικό υλικό.
 
Η Έκθεση που θα ανοίξει τις πύλες της για το κοινό από το Σάββατο 12 Μαΐου θα έχει καθημερινά 12ωρη διάρκεια, από τις 10 το πρωί ως τις 10 το βράδυ. Η πρόσβαση στους επισκέπτες θα είναι απροβλημάτιστη, μέσω της λεωφ. Βουλιαγμένης, στην οποία θα υπάρχει η ανάλογη σήμανση και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Η στάθμευση είναι άνετη, αφού ο χώρος αρκεί για 7.000 αυτοκίνητα ενώ η πρόσβαση του κοινού θα διευκολύνεται στην είσοδο-έξοδο της Έκθεσης από και προς το χώρο στάθμευσης με λεωφορεία. Τέλος, θα πραγματοποιηθούν ελκυστικές παράλληλες εκδηλώσεις για το κοινό, όπως τα test drive. Το εισιτήριο κοστίζει 9 ευρώ για τους ενήλικες και 5 ευρώ για παιδιά μέχρι 12 ετών.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ