top icon
Επικαιρότητα

Δύο νέα SUV από την Seat

Η ισπανική εταιρεία ετοιμάζει τη δική της αντεπίθεση στην κατηγορία των SUV ετοιμάζοντας όχι ένα, αλλά δύο ολοκαίνουργια crossover μοντέλα.

Η ισπανική εταιρεία ετοιμάζει τη δική της αντεπίθεση στην κατηγορία των SUV ετοιμάζοντας όχι ένα, αλλά δύο ολοκαίνουργια crossover μοντέλα.

Σε μια προσπάθεια αντιστροφής των μέτριων εμπορικών της επιδόσεων, αν μη τι άλλο, σε σύγκριση με τα υπόλοιπα μέρη του γερμανικού Ομίλου και ειδικότερα την Τσέχικη Skoda, η ισπανική Seat φαίνεται να ποντάρει πολλά στην παρουσία της στη ραγδαία αναπτυσσόμενη κατηγορία των SUV μοντέλων, η οποία, σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις, θα αγγίξει στην ευρωπαϊκή αγορά σε όγκο πωλήσεων τις 1,2 εκ. μονάδες σε ετήσια βάση. Το πρώτο από τα δύο νέα crossover που ετοιμάζουν οι Ισπανοί, αναμένεται να παρουσιαστεί σε 18 περίπου μήνες από σήμερα βασιζόμενο στην γνωστή πλατφόρμα MQB των Γερμανών, στην οποία «πατούν» τόσο το Leon όσο και το μικρομεσαίο χάτσμπακ της VW (βλ. Golf). Άμεσος εμπορικός αντίπαλος του νέου αυτού crossover αναμένεται να είναι το Nissan Qashqai, ενώ σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, η κατασκευή του θα γίνεται σε συνεργασία με την Skoda σε εργοστάσιο της τελευταίας στην Τσεχία.

Το δεύτερο crossover που έχουν στα σκαριά οι Ισπανοί, μία… ιδέα του οποίου έχουμε ήδη πάρει μέσω της παρουσίασης του πρωτοτύπου ΙΒΧ, θα είναι μικρότερο και θα βασίζεται στο γνωστό μας Ibiza βάζοντας στο στόχαστρό του το Juke, αλλά και το «ομόσταυλο» Capture της Renault. Αυτό που προς το παρόν δεν έχει γίνει γνωστό είναι η ταυτότητα των δύο αυτών crossover, αν και θεωρείται κάτι παραπάνω από βέβαιο πως για μια ακόμα φορά οι ιθύνοντες της Seat θα… επιστρατεύουν ονομασίες που θα ταυτίζονται με πόλεις της Ισπανίας._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ