top icon
Αγώνες

GP Καναδά-FP3: Ο Rosberg ταχύτερος με 2 κόκκινες σημαίες

Η τελική ώρα ελεύθερων δοκιμών στο Μόντρεαλ πριν τις κατατακτήριες είχε… διακεκομμένη δράση, καθώς υπήρξαν δύο κόκκινες σημαίες, που δεν επέτρεψαν σε όλους τους οδηγούς να καταγράψουν γρήγορη επίδοση με την πολύ μαλακή γόμα. 

O Nico Rosberg όμως πρόλαβε να γράψει ένα γρήγορο γύρο και επιβεβαίωσε το προβάδισμα της Mercedes, όντας περισσότερο από μισό δλ. ταχύτερος του Kimi Raikkonen, που κατετάγη 2ος. Ο Lewis Hamilton δε μπορεί να είναι ευχαριστημένος από τη διαδικασία, καθώς ήταν τελευταίος στους χρόνους και σημείωσε τους λιγότερους γύρους από όλους. Στην μοναδική γρήγορη προσπάθεια που πρόλαβε να κάνει με την πολύ μαλακή γόμα, πάτησε εκτός πίστας στα φρένα για την πρώτη στροφή, μπλόκαρε τους εμπρός τροχούς και αναγκάστηκε να παρακάμψει τη 2η στροφή. Νωρίτερα, ο Βρετανός είχε αναφέρει ότι δεν είχε ρυθμιστεί σωστά η κατανομή πέδησης στο μονοθέσιό του.

Με τις θερμοκρασίες να είναι εξαιρετικά χαμηλές (13ο αέρα, 32ο ασφάλτου), οι οδηγοί είχαν δυσκολίες να φέρουν τα ελαστικά στις κατάλληλες θερμοκρασίες. Αυτό ήταν το πρόβλημα και του Felipe Nasr, ο οποίος προσπαθώντας να προθερμάνει τα ελαστικά του κάνοντας δεξιά-αριστερά, και έχοντας ανοιχτό το DRS, έχασε τον έλεγχο της Sauber στην τελευταία ευθεία και προσέκρουσε με το ρύγχος στον τοίχο, προκαλώντας την πρώτη κόκκινη σημαία της διαδικασίας, στο 38ο λεπτό. Ο Βραζιλιάνος ήταν τυχερός που δε βρήκε το κενό που υπάρχει σε αυτό τον τοίχο για την πρόσβαση των ανθρώπων της πίστας. H τηλεμετρία της Sauber κατέγραψε ορμή πρόσκουσης 7,8 G, ενώ φαίνεται ότι το πλαίσιο της C34 δεν υπέστη ζημιά.

Τη δεύτερη κόκκινη σημαία προκάλεσε ο Jenson Button, ο οποίος αντιμετώπισε πρόβλημα στο ERS και αναγκάστηκε να παρκάρει τη McLaren-Honda στην πίστα, 7 λεπτά πριν την καρό σημαία. Η ομάδα θα πρέπει να αντικαταστήσει εξαρτήματα της μονάδας ισχύος του Βρετανού, αλλά δεν προλαβαίνει να το κάνει μέχρι να ξεκινήσουν οι κατατακτήριες δοκιμές. Συνεπώς ο Button δε θα συμμετάσχει στις κατατακτήριες δοκιμές… Παράλληλα, ο team mate του, Fernando Alonso, χρησιμοποιεί τον 4ο κινητήρα του από τους τέσσερις που επιτρέπονται εντός της σεζόν χωρίς ποινή. Ο Ισπανός πρόλαβε μόλις 5 λεπτά της διαδικασίας, καθώς οι μηχανικοί αντικαθιστούσαν τη μονάδα…

Ο Max Verstappen βρίσκεται σε ακόμη χειρότερη θέση, καθώς χρησιμοποιεί τον 5ο του κινητήρα και θα λάβει ποινή 10 θέσεων στη σειρά εκκίησης, συν τις 5 θέσεις που είχε εξασφαλίσει λόγω υπαιτιότητας για τη σύγκρουση με τον Grosjean στο Μονακό…_Φ.Λ.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ