top icon
Κόσμος

Αυτοί είναι οι νέοι ηλεκτροκινητήρες της Audi

Η Audi ξεκινά στην Ουγγαρία την παραγωγή της νέας γενιάς ηλεκτροκινητήρων της που θα δούμε αρχικά στο Q6 e-tron αλλά και σε ομογάλακτα μοντέλα του VW Group που θα βασίζονται στην πλατφόρμα PPE.

Με αφορμή την επικείμενη επίσημη πρεμιέρα του νέου Audi Q6 e-tron, η εταιρεία των τεμνόμενων κύκλων ανακοίνωσε την έναρξη της παραγωγής των νέων ηλεκτρικών μονάδων που θα το κινούν.

Αυτές οι μονάδες προορίζονται αποκλειστικά για τα μοντέλα που θα χρησιμοποιούν την πλατφόρμα PPE, η οποία εξελίχθηκε σε συνεργασία με την Porsche.

Για την παραγωγή των ηλεκτροκινητήρων της εν λόγω πλατφόρμας, η Audi έχει εγκαταστήσει τρεις νέες γραμμές στη μονάδα που διατηρεί στο Gyor της Ουγγαρίας. Η γραμμή παραγωγής για τους στάτορες έχει 28 στάδια εργασίας, ενώ εκείνη για τα εξαρτήματα του συστήματος μετάδοσης 15. Μόνο ο άξονας μετάδοσης κίνησης απαιτεί, σύμφωνα με την Audi, 190 μεμονωμένα βήματα για τη συναρμολόγησή του.

Audi Gyor

Περίπου 700 εργαζόμενοι ασχολούνται με την παραγωγή των νέων ηλεκτρικών μονάδων. Όσον αφορά την ίδια την παραγωγής, οι εργαζόμενοι στο Gyor εργάζονται σε τρεις βάρδιες για την κατασκευή έως και 2.000 ηλεκτροκινητήρων την ημέρα που προορίζονται για τα μοντέλα που «πατούν» στην πλατφόρμα PPE.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μονάδα της Audi στο Gyor της Ουγγαρίας, στην οποία έχουν επενδυθεί μέχρι σήμερα περί τα 12 δισεκατομμύρια ευρώ, είναι σήμερα το μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής κινητήρων στον κόσμο και ο πρώτος κατασκευαστής στην Ουγγαρία που παράγει high-end αυτοκίνητα. Εκτός από την παραγωγή του Cupra Terramar, η μονάδα, η οποία απασχολεί 12.000 εργαζομένους, κατασκευάζει επίσης εξαρτήματα αμαξωμάτων για λογαριασμό των Audi, Lamborghini και Bentley.

Διαβάστε επίσης: Μάθετε τα πάντα για το νέο Audi Q6 e-tron

Audi Gyor

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ