top icon
Αγώνες

MotoGP – Ταϊλάνδη: Απόλυτη κυριαρχία για τον Jorge Martin

O Jorge Martin μετάτρεψε με εμφατικό τρόπο την pole position σε νίκη στο σημερινό sprint, στα πλαίσια του 17ου γύρου του MotoGP που πραγματοποιείται αυτό το τριήμερο στην Ταϊλάνδη.

Η αυλαία του τρίτου σερί GP στο ανατολικό ημισφαίριο για το MotoGP του 2023 που πραγματοποιείται στο Chang International Circuit στην Ταϊλάνδη ξεκίνησε χθες με τα Free Practice 1 και Practice και συνεχίστηκε σήμερα, πριν το καθιερωμενο πλέον sprint των 13 για την περίσταση γύρων, με τις Ελεύθερες Δοκιμές 2 και τις Κατατακτήριες 1+2.

Σε όλες, πλην του πρωινού FP2, o Jorge Martin ήταν με το καλημέρα ο αδιαφιλονίκητος κυρίαρχος, κάτι που χάρισε στον Ισπανό της Prima Pramac μία ακόμα pole position – και συνάμα ένα ψυχολογικό, και όχι μόνο, προβάδισμα στην κούρσα του Πρωταθλήματος απέναντι στον Francesco Bagnaia, ο οποίος περιορίστηκε στην έκτη θέση στη σχάρα εκκίνησης.

Εξαιρετικό ρυθμό χθες και σήμερα επέδειξαν και οι δύο εργοστασιακές Aprilia, με τον Aleix Espargaro να ξεκινά από την τρίτη θέση και τον Maverick Vinales από την ένατη. Οι Ιταλοί αναβάτες της Mooney VR46 Racing Team σημείωσαν ακόμα καλύτερες επιδόσεις, με τον Luca Marini να «παρατάσσεται» στο grid στη δεύτερη θέση και τον Marco Bezzecchi στην τέταρτη.

Από το στρατόπεδο της KTM, αυτός που ξεχώρισε ήταν ο Brad Binder, ο οποίος κατάφερε να πλασαριστεί στην πέμπτη, ενώ στις θέσεις 7 και 8 βρέθηκαν τα αδέλφια και μελλοντικοί ομόσταβλοι στα γκαράζ της Gresini Racing για το 2024, Alex και Marc Marquez. Σε αντίθεση με την καλή εικόνα που επέδειξε η Yamaha την Παρασκευή, ο Fabio Quartararo περιορίστηκε στις Κατατακτήριες 2 μόλις στη 10η θέση, εμπρός από τους Johann Zarco και Augusto Fernandez.

MotoGP: Ο αγώνας sprint

Tα φώτα στη σχάρα εκκίνησης έσβησαν με τον Jorge Martin να δυσκολεύεται αλλά να κρατά τελικά τα ηνία, εμπρός από τον Luca Marini και τον Aleix Esparagaro. Ο Brad Binder πλασαρίστηκε τέταρτος, γρήγορα όμως πέρασε τρίτος, περνώντας τον Ισπανό της Aprilia. Κάτι που έπραξε στη συνέχεια και ο Marc Marquez, που ομοίως είχε μία πολύ καλή εκκίνηση. Ωστόσο, ο Ισπανός της Repsol Honda «στριμώχτηκε» στο προσπέρασμα που επιχείρησε στη συνέχεια διεκδικώντας επιτακτικά την τρίτη θέση, με αποτέλεσμα να χάσει το πλεονέκτημα που απέκτησε.

Σε αντίθεση, ο Francesco Bagnaia ξεκίνησε άσχημα πέφτοντας στην ένατη θέση.

Πιο πίσω από τον Ιταλό της Ducati Lenovo Team πλασαρίστηκαν οι Marco Bezzecchi καθώς και οι δύο Ducati των Alex Marquez και Johann Zarco.

Με τον Jorge Martin να ξεφεύγει… ανενόχλητος στην κορυφή παίρνοντας εμφατικά μία ακόμα νίκη, το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στην ανάκαμψη του Παγκόσμιου Πρωταθλητή του 2022, ο οποίος κέρδισε μέχρι το πέσιμο της καρό σημαίας δύο πολύτιμες θέσεις, στην προσπάθεια του εντυπωσιακού Marc Marquez που πέρασε όχι μόνο τον Marco Bezzecchi αλλά και τον Aleix Espargaro για την τέταρτη, αλλά και στην έντονη μάχη των Marini-Binder για τις εναπομένουσες δύο θέσεις του βάθρου – που τελικά είχε ως νικητή τον Νοτιοαφρικανό της KTM.

Πίσω από τους Jorge Martin, Brad Binder, Luca Marini, Marc Marquez, Aleix Espargaro, Marco Bezzecchi και Francesco Bagnaia ολοκλήρωσαν το sprint οι Alex Marquez, Johann Zarco και Jack Miller,

Έτσι, μετά την 7η φετινή νίκη του sprint, ο Jorge Martin μειώνει τη διαφορά που τον χωρίζει από τον Francesco Bagnaia στους 18 βαθμούς.

Τα φώτα στη σχάρα εκκίνησης του αυριανού GP σβήνουν στις 10:00 ώρα Ελλάδας.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ