top icon
WRC

WRC – Central European Rally – Κυκλοφορώ και οπλοφορώ

Η «συμπεριφορά» του Kalle Rovanpera που οδηγεί με μαεστρία το Toyota Yaris Hybrid και έχει εκτοξεύσει τη διαφορά…

Ο ΦΙΝΛΑΝΔΟΣ, πρώτος στην αφετηρία κάθε ειδικής από χθες άλλωστε και οι δύσκολες καιρικές συνθήκες του επιτρέπουν να προηγείται και μάλιστα μακράν, όπως λέγεται στην αγωνιστική διάλεκτο.

Η βροχή έχει δώσει χαρακτήρα σε έναν ανιαρό αγώνα σχολίασε λάτρης του lifestyle που δεν μπορεί να διαχειριστεί ορθά ότι είναι καταστροφικές αυτές οι συνθήκες, που ξεπερνούν τις οδηγίες των πλοηγών ως απεσταλμένοι των οδηγών της WRC-1, αλλά και το ταλέντο τους.

Από την πλευρά του, ο K. Rovanpera επισήμανε πικρόχολα ότι τα περιβόητα gravel crew «μπουκάρουν» στα χαντάκια και φέρνουν τη λάσπη στο δρόμο του. Αντίστοιχα, ακριβώς πριν βγει από το δρόμο και καθυστερήσει, εύστοχα ο A. Mikkelsen εξέφρασε απορία που δεν διαθέτουν και οι WRC-2 αντίστοιχη υποστήριξη.

Νωρίτερα πριν το Νορβηγό βγήκε και εγκατέλειψε ο Y. Rossel, αντίπαλοι στη μάχη του τίτλου της «football league». Σε σχέση με εξόδους, ο E. Lappi «επανασχεδίασε» ένα ακόμα i20Ν, ενώ ο S. Ogier, είχε τη στιγμή του, καθυστέρησε και έχασε την επαφή με την κορυφή, ενώ σημαντικά καθυστέρησε και ο Pierre-Louis Loubet που άλλαξε λάστιχο, στον επίλογο της ημέρας.

WRC

Μετά από συνολικά οκτώ ε.δ και ενώ ακυρώθηκε η 6η ε.δ. για τους μετά τους WRC-1, για λόγους ασφαλείας, ο K. Rovanpera που ανοίγει το δρόμο, κτίζει τη διαφορά του από T. Neuville και E. Evans με τον O. Tanak να ακολουθεί.

Με την ευκαιρία, ο Φινλανδός Παγκόσμιος, επικεφαλής της βαθμολογίας, σωστά σχολίασε πως δε θέλει να ακούει για βαθμούς και τίτλο, αφού ο αγώνας έχει δρόμο ακόμα.

Με έξη ασφάλτινες ειδικές διαδρομές (3Χ2) αύριο Σάββατο στην Αυστρία και τέσσερις (2Χ2) μεθαύριο στη Γερμανία.

Είπαμε τριεθνές, έργο του Promoter του WRC που αναζητάει λάμψη σε ένα θεσμό με προβλήματα σε όλα τα επίπεδα…

Γεγονός πως ούτε η θεωρητική αντιπαράθεση στη WRC-2 δίνει την απαραίτητη υπεραξία και μπορεί να προηγείται ο E. Lindholm με το i20Ν που αξιοποίησε τις συνθήκες αλλά οι διώκτες του, καλύπτουν σε ρυθμό καταιγίδας.

Σε σχέση με το πρωτάθλημα τους, ίσως αποδειχθεί σοφή η στρατηγική του Kajetan Kajetanowicz, που το δικό του «τόσο μπορούμε», του προσφέρει βαθμούς.

Μένουμε συντονισμένοι.

Αύριο Σάββατο, νέα δεδομένα. _ ΣΧ

WRC

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ