top icon
Αγώνες

MotoGP: Ανατροπές στο πρόγραμμα του GP Αυστραλίας

Οι κακές καιρικές προβλέψεις για τη προσεχή Κυριακή στο Phillip Island της Αυστραλίας φέρνουν ανατροπές στο πρόγραμμα του επόμενων δύο ημερών του 16ου γύρου του MotoGP για το 2023.

Μετά την ολοκλήρωση των Ελεύθερων Δοκιμών 1 καθώς και του καθιερωμένου Practice στο Phillip Island της Αυστραλίας πριν λίγες ώρες, οι διοργανωτές προχώρησαν στην αλλαγή του προγράμματος για τις επόμενες δύο ημέρες εξαιτίας των δυσμενών καιρικών προβλέψεων για την Κυριακή.

Με τις μετεωρολογικές υπηρεσίες να προβλέπουν έντονη βροχόπτωση συνοδεία δυνατών ανέμων, αποφασίστηκε η τέλεση του GP των 27 γύρων το Σάββατο 21 Οκτωβρίου και… καιρού επιτρέποντος του sprint των 13 γύρων την Κυριακή 22 Οκτωβρίου.

Έτσι, τα φώτα εκκίνησης για το GP θα σβήσουν το Σάββατο στις 07:10 ώρα Ελλάδας. Για το sprint, αντίστοιχα, την Κυριακή στις 05:00 ώρα Ελλάδας.

Δείτε εδώ το πλήρες πρόγραμμα τηλεοπτικών μεταδόσεων.

MotoGP: Η δράση στην πίστα σε FP1 και Practice

Ο Jorge Martin έδειξε τη δυναμική του στις Ελεύθερες Δοκιμές 1 σημειώνοντας τον καλύτερο χρόνο, εμπρός από τον Augusto Fernandez με την Gas Gas και τον Maverick Vinales με την Aprilia RS-GP. Ακολούθησαν οι Brad Binder, Johann Zarco, Marco Bezzecchi, Alex Marquez, Jack Miller, Enea Bastianini και Aleix Espagaro.

Στο Practice, που παραδοσιακά ορίζει ποιοι είναι οι 10 αναβάτες που παίρνουν απευθείας την πρόκριση στο Q2, οι δύο KTM των Brad Binder και Jack Miller έκαναν το 1-2 εμπρός από τον Maverick Vinales. Ο Jorge Martinπήρε τη θέση 4, εμπρός από τους Pol Espargaro, Marco Bezzecchi, Fabio di Giannantonio, Enea Bastianini, Alex Espargaro και Johann Zarco.

Ο Francesco Bagnaia βρέθηκε «εκτός» για δεύτερη συνεχή φορά (P11) όπως και οι υπόλοιποι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές του grid (Marc Marquez: P16, Fabio Quartararo: P17, Joan Mir: P18).

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ