top icon
Επικαιρότητα

Πόσα σημεία φόρτισης θα έχει η Ελλάδα μέχρι το τέλος της χρονιάς;

H πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών προχώρησε στον πρώτο τριμηνιαίο απολογισμό του έργου της, όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στα θέματα που αφορούν την ηλεκτροκίνηση.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών στον πρώτο τριμηνιαίο απολογισμό του Υπουργείου του, το ποσοστό των ταξινομήσεων ηλεκτρικών και υβριδικών οχημάτων κυμαίνεται πλέον στο 10,5%, από 0,4% το 2019. Ήδη εγκρίθηκαν 2.629 αιτήσεις πολιτών για υπαγωγή στο Πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2», από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, το οποίο έχει πλέον την ευθύνη προώθησης της ηλεκτροκίνησης στη χώρα μας.

Ως τώρα έχουν υποβληθεί 19.000 αιτήσεις για τον δεύτερο κύκλο του προγράμματος «Κινούμαι Ηλεκτρικά» και έχουν εγκριθεί 11.175 από αυτές. Εκτιμάται ότι ως το τέλος Οκτωβρίου του 2023 θα εξεταστούν άλλες 5.000 αιτήσεις. Μάλιστα, σχεδόν τρεις στις τέσσερις αιτήσεις αφορούν δίκυκλα, τρίκυκλα, μικρά αυτοκίνητα και ποδήλατα, στοιχείο που αποτυπώνει και τη στροφή ενός μέρους της αγοράς προς τη μικροκινητικότητα. Επίσης, το 2019 υπήρχαν 58 σημεία φόρτισης. Στις ημέρες μας ο αριθμός τους υπερβαίνει πλέον τις 4.000, με στόχο να αναπτυχθούν συνολικά 25.000 σημεία φόρτισης έως το 2030.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ