top icon
Αγώνες

F1 Debrief ΗΠΑ

Άλλο ένα ισχυρό πλήγμα κατά του αντιπάλου του στη μονομαχία του τίτλου κατάφερε να πραγματοποιήσει ο Lewis Hamilton στο GP ΗΠΑ.

Παρά το γεγονός ότι ο Rosberg επικράτησε και πάλι στις κατατακτήριες δοκιμές, η υπεράσπιση της πρωτοπορίας κατά τη διάρκεια του αγώνα δεν ήταν αρκετά σθεναρή για να τον διατηρήσει επικεφαλής. Υπάρχει περίπτωση η υπεροχή του Hamilton μετά το πρώτο pit stop να οφείλεται σε μια λεπτομέρεια όπως οι ρυθμίσεις κλίσης της εμπρός αεροτομής κατά τη διάρκεια επισκέψεων στα pits; Κάποιοι κρίνουν ότι ενδέχεται εκεί ακριβώς να κρίθηκε ο αγώνας της περασμένης Κυριακής στο Austin.

O Hamilton έχει το πάνω χέρι πλέον στο ψυχολογικό τομέα, αλλά λόγω των διπλών βαθμών στον τελευταίο αγώνα, ότι και να συμβεί στη Βραζιλία αυτή την Κυριακή στη Βραζιλία, η μονομαχία του τίτλου θα κριθεί στο Αμπού Ντάμπι. Με υπερδιπλάσιες νίκες για τον Hamilton σε σχέση με τον team mate του, ακόμα και οι ιθύνοντες της Mercedes δηλώνουν ότι ο κανονισμός διπλών βαθμών ενδέχεται να επηρεάσει το φετινό πρωτάθλημα με αρνητικό τρόπο. Βέβαια, όταν ο Toto Wolff ρωτήθηκε αν είχε ψηφίσει υπέρ αυτού του κανονισμού, δήλωσε ότι… δε θυμάται!

Ενώ η μάχη του τίτλου έχει μπει στην τελική της ευθεία, για τις δυο ομάδων στην ουρά του grid ξεκίνησε εδώ και κάποιες εβδομάδες μια μάχη επιβίωσης. Marussia και Caterham δεν κατάφεραν να κάνουν το ταξίδι στην Αμερική και υπάρχουν αμφιβολίες αν θα τις ξαναδούμε. Η απουσία τους έφερε στο προσκήνιο τα πραγματικά οικονομικά προβλήματα του σπορ και τους λόγους για τους οποίους έχουν παρουσιαστεί.

Αυτά και πολλά άλλα, αναλύονται στο podcast του GP HΠΑ, με χαλαρή διάθεση όπως πάντα και αρκετό χιούμορ!


Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ