top icon
Επικαιρότητα

2.000.000 Fiat Panda

Ακόμη ένα ιστορικό ορόσημο για τη Fiat Auto Poland στο Tychy, αφού το 2.000.000ό Panda διέσχισε τη γραμμή παραγωγής.

Πρόκειται για την έκδοση Cross, σε Pasodoble Red κόκκινο χρώμα, με τον κινητήρα 1.3 MultiJet 75 HP. Η δεύτερη σειρά του Fiat Panda κυκλοφόρησε το 2003 και διατίθεται σε 76 χώρες παγκοσμίως, από την Ιταλία μέχρι τη Ρωσία, το Μεξικό και την Ιαπωνία. Πρόκειται για μια γνήσια «πλατφόρμα» πάνω στην οποία η Fiat Automobiles βάσισε μια ολόκληρη οικογένεια αυτοκινήτων με την τεχνολογία και την προσοχή στη λεπτομέρεια μιας υψηλότερης κατηγορίας. 
Το πρώτο εξάμηνο του 2011 το Fiat Panda ήταν το αυτοκίνητο με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην κατηγορία των αυτοκινήτων πόλης (segment A), τόσο στην Ιταλία, με ποσοστιαίο μερίδιο αγοράς 35,3%, όσο και στην Ευρώπη (ΕΕ 27 + ΕΖΕΣ), με ποσοστιαίο μερίδιο αγοράς 16,6% για την περίοδο Ιανουαρίου-Μαΐου. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα μισά σχεδόν Panda που παράχθηκαν πωλήθηκαν στο εξωτερικό. Αυτή η εμπορική επιτυχία επιβεβαιώθηκε επίσης από τα πολυάριθμα βραβεία που έλαβε, μεταξύ των οποίων ο διαπρεπής τίτλος του Αυτοκινήτου της Χρονιάς 2004. 

Η γκάμα του Fiat Panda, που αναβαθμίστηκε πρόσφατα, περιλαμβάνει κινητήρες (βενζίνης και πετρελαίου) Euro5, καθώς και εναλλακτικούς κινητήρες (μεθανίου και υγραερίου), αλλά και εκδόσεις με εμπρόσθια κίνηση ή τετρακίνηση. Η κίνηση στους τέσσερις τροχούς ενισχύεται ακόμη περισσότερο με το ηλεκτρονικό σύστημα διαφορικού Electronic Locking Differential, σε συνδυασμό με το ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου ευστάθειας ESP (Electronic Stability Program). Επιπλέον, ο καταναλωτής μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε διάφορες εκδόσεις (Actual, Active, MyLife, Dynamic, Mamy, Emotion, Climbing και Cross) και 15 διαφορετικά χρώματα αμαξώματος.
Η εργοστασιακή μονάδα Fiat Auto Poland στο Tychy που λειτουργεί από τον Οκτώβριο του 1992 έχει παράξει μέχρι σήμερα 6,2 εκατομμύρια οχήματα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ