top icon
Αγώνες

MotoGP: Le Mans – Q2: H pole position στον Vinales

Η Yamaha έδειξε τα δόντια της στη Γαλλία κάνοντας το «1-2-3» στις Κατατακτήριες 2 με τους Vinales, Rossi και Zarco να καταλαμβάνουν την πρώτη σειρά της σχάρας για την εκκίνηση του αυριανού αγώνα.

Με τον καιρό να αποτελεί τον καθοριστικό παράγοντα σε σχέση με τις επιδόσεις των αναβατών, το αγωνιστικό τριήμερο στη γαλλική πίστα του Le Mans, η οποία φιλοξενεί τον πέμπτο κατά σειρά αγώνα του φετινού θεσμού, ξεκίνησε με τις Ελεύθερες Δοκιμές 1 και 2 την Παρασκευή. Στο πρώτο «σετ» που πραγματοποιήθηκε σε υγρή, λόγω βροχής, επιφάνεια, ταχύτερος ήταν ο Jack Miller που ως γνωστών φημίζεται για τις επιδόσεις του σε αντίστοιχες συνθήκες, ενώ αργά το μεσημέρι στο FP2 το προβάδισμα πήρε ο Andrea Dovizioso σε μια πίστα που στο τέλος της χρονομετρημένης διαδικασίας άρχισε να στεγνώνει. Ο καιρός συνέχισε τα… υγρά του τερτίπια και σήμερα το πρωί στις Ελεύθερες Δοκιμές 3 που παραδοσιακά κρίνουν ποιοι αναβάτες θα προκριθούν απευθείας στις Κατατακτήριες 2. Ταχύτερος στα συνδυασμένα αποτελέσματα σε μια «μικτή» πίστα που για μια ακόμα φορά στέγνωσε προς το τέλος της διαδικασίας, ήταν Scott Redding –ένας ακόμα αναβάτης που φημίζεται για τις επιδόσεις του στο βρεγμένο- ακολουθούμενος από τις «δορυφορικές» Honda των Crutchlow και Miller. Τέταρτος, ο Valentino Rossi, εμπρός από τους Marquez, Abraham, P. Espargaro, Vinales, Baz και Smith, που πήραν φυσικά απευθείας την πρόκριση. Απογοήτευση τόσο για τον «τοπικό» Zarco (15ος) που είχε μια ανώδυνη ευτυχώς πτώση και τις δύο εργοστασιακές Ducati των Dovizioso (12ος) και Lorenzo (23ος και τελευταίος), όσο και για τον νικητή του αγώνα της Jerez, Dani Pedrosa (Repsol Honda), που κατετάγη μια θέση πριν το τέλος. Το μεσημέρι, σε στεγνή πλέον πίστα, την πρόκριση για το Q2 που κρίνει τη σειρά με τον οποία θα «στηθούν» στη σχάρα εκκίνησης του αυριανού αγώνα οι 12 πρώτοι αναβάτες, πήραν οι Dovizioso και Zarco με τους Pedrosa, Bautista, Folger, Lorenzo, Iannone και A. Espargaro να ξεκινούν αύριο από τις θέσεις «13» έως και «18».

Στις κατατακτήριες, οι Yamaha δεν άφησαν κανένα περιθώριο στις Honda –πολλώ δε μάλλον στις Ducati- με τον Vinales να γράφει από την αρχή τον καλύτερο χρόνο. Πίσω του, με διαφορά 0,1 δλ., βρέθηκε ο εννέα φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής, Valentino Rossi, και αμέσως μετά ο Γάλλος, Johann Zarco με την Μ1 της Tech 3, ο οποίος «έδιωξε» την τελευταία στιγμή από την τρίτη θέση την LCR Honda του Cal Crutschlow. Πίσω από τον Βρετανό κατετάγη ο Marc Marquez, που από την αρχή του 3ημέρου φάνηκε πως δεν διαθέτει τα… φόντα στο συγκεκριμένο αγώνα ώστε να αμφισβητήσει τις Yamaha. Πίσω από τον Ισπανό, βρέθηκαν οι Ducati των Dovizioso και Redding, με την 12άδα να συμπληρώνεται από τους P. Espargaro, Abraham, Smith, Miller και Baz.

Αύριο ο αγώνας εκκινεί στις 3 το μεσημέρι. Οι φίλοι του MotoGP μπορούν για μια ακόμα φορά να απολαύσουν τον αγώνα από το συνδρομητικό sport5HD της CosmoteTV._X.A.

1

25

M. VIÑALES

1:31.994

2

46

V. ROSSI

+0.106

3

5

J. ZARCO

+0.235

4

35

C. CRUTCHLOW

+0.306

5

93

M. MARQUEZ

+0.499

6

4

A. DOVIZIOSO

+0.732

7

45

S. REDDING

+1.125

8

44

P. ESPARGARO

+1.405

9

17

K. ABRAHAM

+1.523

10

38

B. SMITH

+1.635

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ