top icon
Επικαιρότητα

Περιμετρική ορατότητα από τη Nissan

Η Nissan πρωτοπορεί και έρχεται να λανσάρει στην αγορά το πρώτο σύστημα που εξασφαλίζει στον οδηγό περιμετρική ορατότητα του εξωτερικού του αυτοκινήτου. Το σύστημα αυτό αποτελείται από ψηφιακές μικροκάμερες, που είναι τοποθετημένες στις τέσσερις πλευρές του αυτοκινήτου, οι οποίες δίνουν υψηλής ανάλυσης εικόνα στον οδηγό, μέσω ενός μόνιτορ.

Ο οδηγός μπορεί ανά πάσα στιγμή να επιλέξει σε ποια μεριά του αυτοκινήτου επιθυμεί να εστιάσει. Στην αριστερή πλευρά του οχήματος τοποθετείται μια κάμερα, σε τέτοια θέση ώστε να καλύπτει ολόκληρη τη μεριά του αυτοκινήτου, ενώ στα δεξιά υπάρχουν δυο κάμερες μια στο μπροστινό και μια στο πίσω τμήμα του αμαξώματος. Επιπλέον, το σύστημα διαθέτει και περιμετρικούς αισθητήρες, οι οποίοι προειδοποιούν με ηχητικά σήματα, για ενδεχόμενη πρόσκρουση.

Το πρωτοποριακό αυτό σύστημα ασφαλείας, αναμένεται να λανσαριστεί στην Ιαπωνία σε λίγες ημέρες, και θα διατίθεται στον εξοπλισμό του νέου Elgrand. Στην Αμερική πάλι, θα περιληφθεί στον εξοπλισμό του Infiniti EX35, που αναμένεται να κυκλοφορήσει τον ερχόμενο Δεκέμβριο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ