top icon
Επικαιρότητα

Περιπολίες με μία Lotus Exige S

Μετά από τις Porsche και Lamborghini κάποιων άλλων αστυνομικών δυνάμεων, το αντίστοιχο τμήμα του Ανατολικού Σάσεξ της Αγγλίας αποφάσισε να εντάξει και αυτό ένα «ειδικό» αυτοκίνητο στη δύναμή του. Θεωρώντας απαράδεκτες τις στατιστικές που θέλουν το 1/3 των σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων να προέρχεται από νεαρούς 17-25 ετών που υπερεκτιμούν τις δυνατότητές τους πίσω από το τιμόνι, οι εκπρόσωποι του νόμου επιστράτευσαν μία νέα Lotus Exige S, ώστε να βάλουν τάξη στην περιοχή τους.

Το παράδοξο, ωστόσο, έγκειται στον τρόπο χρήσης του συγκεκριμένου αυτοκινήτου. Αντί να αναλώνονται σε μπλόκα και καταδιώξεις, οι Βρετανοί αστυνομικοί προτίμησαν να ακολουθήσουν μία διαφορετική οδό. Ξεκίνησαν να συμμετέχουν σε track days, διαγωνισμούς δεξιοτεχνίας σε πίστες αλλά και να συχνάζουν στα στέκια της νεολαίας. Εκεί έρχονται σε προσωπική επαφή με όλους τους νέους οδηγούς και, αφού σπάσει ο πάγος, με βάση το κοινό ενδιαφέρον προς τα αυτοκίνητα, έχουν τη δυνατότητα να τους προσφέρουν μία ουσιαστική ενημέρωση, σχετικά με την οδική ασφάλεια.

Η αντιμετώπιση αυτή φανερώνει όχι μόνο την οξυδέρκεια αλλά και την παιδία των ιθυνόντων. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι δεν επικροτείται μόνο από τους πολίτες αλλά και από εταιρίες. Τα έξοδα του όλου προγράμματος καλύπτονται από χορηγίες και, ως εκ τούτου, δεν επιβαρύνουν τα δημοτικά ή κρατικά ταμεία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ