top icon
Επικαιρότητα

Υβριδικό ταξί Toyota

Αποφασισμένη να επιστρέψει στην πρώτη θέση της αγοράς, σε ό,τι αφορά τις πωλήσεις επαγγελματικών οχημάτων ταξί, η Toyota ανανέωσε τη σύνθεση του στόλου της. Έτσι, πέρα από το κλασικό Avensis, το corolla και το Corolla Verso, πρόσθεσε, για πρώτη φορά, ένα υβριδικό, πολλά υποσχόμενο μοντέλο. 

Το Prius χρησιμοποιείται ήδη ως ταξί σε πολλές μεγάλες πόλεις, μεταξύ των οποίων η Νέα Υόρκη και το Τορόντο, με πολύ ενθαρρυντικά αποτελέσματα. Ένας πρόχειρος υπολογισμός, με βάση τη διάνυση, κατά μέσο όρο, 135.000 χιλιομέτρων ανά έτος, εξασφαλίζει σε έναν επαγγελματία κέρδος 1.800 ευρώ, λόγω της μειωμένης κατανάλωσης. Επιπροσθέτως, η χρήση υβριδικών οχημάτων αποδεικνύεται φιλική προς το περιβάλλον, καθώς περιορίζει σημαντικά τις εκπομπές καυσαερίων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, χάρη στον ηλεκτροκινητήρα, το Prius είναι σε θέση να κινείται και αμιγώς ηλεκτρικά, σε συνθήκες αυξημένης κίνησης, χωρίς να καταναλώνει καύσιμο. Όσο για την Toyota, προσφέρει εγγύηση 8 ετών σε όλα τα μέρη του υβριδικού συστήματος.

Σε ό,τι αφορά τα μηχανικά μέρη, όλα τα επαγγελματικά μοντέλα της εταιρίας συνοδεύονται από εγγύηση 3 χρόνων/100.000 χιλιομέτρων ή ενός έτους, με απεριόριστο αριθμό χιλιομέτρων. Παράλληλα, τα αυτοκίνητα συνοδεύονται και από 3 χρόνια δωρεάν οδική βοήθεια.

Η τιμή του Prius ταξί ανέρχεται στα 26.100 ευρώ. Εκ πρώτης όψεως δείχνει υψηλότερη από αυτές των Corolla (21.000 ευρώ), Corolla Vesso (23.500 ευρώ) και Avensis (22.500-24.500 ευρώ), σε βάθος χρόνου όμως η χρήση του αποδεικνύεται πιο οικονομική από τα υπόλοιπα μοντέλα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ