top icon
Αγώνες

F1: Aτιμώρητη η Ferrari, επανεξέταση των κανονισμών από τη FIA

Η FIA αποφάσισε να μην τιμωρήσει τη Ferrari περαιτέρω για την εφαρμογή εντολών ομάδας στο Γερμανικό GP και παράλληλα θα επανεξετάσει τον κανονισμό που τις απαγορεύει.

Η FIA αποφάσισε να μην τιμωρήσει τη Ferrari περαιτέρω για την εφαρμογή εντολών ομάδας στο Γερμανικό GP και παράλληλα θα επανεξετάσει τον κανονισμό που τις απαγορεύει.
 
Στη σημερινή συνεδρίαση του Παγκόσμιου Συμβουλίου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού στο Παρίσι, αποφασίστηκε ότι η Ferrari δε θα δεχθεί περαιτέρω ποινές, πέραν του προστίμου 100.000 δολαρίων που της επέβαλαν οι αγωνοδίκες του Γερμανικού GP, παρά το γεγονός ότι παρέβη τους κανονισμούς που απαγορεύουν τις εντολές ομάδων οι οποίες επηρεάζουν το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα, διατάσσοντας τον Felipe Massa να παραδώσει τη νίκη στον team mate του, Fernando Alonso. Η Ferrari είχε κατηγορηθεί επίσης για δυσφήμιση του σπορ.
 
Ωστόσο, η Ferrari θα πληρώσει στη FIA το κόστος του πειθαρχικού συμβουλίου που ορίστηκε για το ζήτημα. Στη συνεδρίαση του ΠΣΜΑ, κατέθεσαν και οι δυο οδηγοί της Scuderia, μέσω τηλεδιάσκεψης, ενώ παρόντες ήταν ο αγωνιστικός διευθυντής του Maranello, Stefano Domenicali, o μάνατζερ της ιταλικής ομάδας, Massimo Rivola καθώς βέβαια και οι συνήγοροι του cavallino rampante.
 
Η πιο σημαντική είδηση όμως που προέκυψε από την υπόθεση, είναι το γεγονός ότι το Αγωνιστικό Επιτελείο της Formula 1 θα κληθεί να επανεξετάσει το άρθρο 39.1 των αγωνιστικών κανονισμών, το οποίο απαγορεύει τη χρήση εντολών από τις ομάδες.
 
H Ferrari καλωσόρισε την απόφαση του ΠΣΜΑ και θα επικεντρωθεί πλέον στις προετοιμασίες της για το Ιταλικό GP που θα διεξαχθεί στην πίστα της Monza αυτό το σαββατοκύριακο.
 
Η FIA θα εκδώσει πλήρη επεξήγηση της απόφασής της την Πέμπτη.
Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ