top icon
Κόσμος

Παύση εργασιών σε 14 εργοστάσια της Toyota στην Ιαπωνία

Η Toyota διακόπτει προσωρινά την παραγωγή της και στα 14 εργοστάσια που έχει στην Ιαπωνία.

Με μια αναπάντεχη κίνηση η Toyota ανακοίνωσε την προσωρινή παύση εργασιών και των 14 εργοστασίων που έχει στην Ιαπωνία. Αυτό αντιπροσωπεύει περίπου το ένα τρίτο της παγκόσμιας παραγωγής της ιαπωνικής εταιρείας.

Το πρόβλημα που υποχρέωσε την εταιρεία σε μια τέτοια κίνηση είναι μια δυσλειτουργία στο σύστημα παραγωγής. Η δυσλειτουργία δεν έχει διαταράξει μόνο τις παραγγελίες εξαρτημάτων, αλλά αφορά και την εν γένει λειτουργίες των υποδομών της εταιρείας.

Μέχρι τώρα δεν έχει ξεκαθαριστεί ποια είναι η αιτία που οδήγησε σ’ αυτή την κίνηση, καθώς επί του παρόντος γίνεται έρευνα, με τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις να αποκλείουν το ενδεχόμενο κυβερνοεπίθεσης, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

Οι επιπτώσεις του περιστατικού που σημειώθηκε την Τρίτη 29 Αυγούστου δεν έχουν εκτιμηθεί ακόμα, αλλά σίγουρα επεκτείνονται πέρα από τις άμεσες δραστηριότητες της Toyota. Για παράδειγμα η Toyota Industries αναγκάστηκε να αναστείλει εν μέρει τις εργασίες της σε δύο εργοστάσια παραγωγής κινητήρων λόγω αυτών των επιπτώσεων.

Toyota

Ανάλογο πρόβλημα είχε αντιμετωπίσει ξανά η Toyota τον προηγούμενο χρόνο, όταν είχε δεχθεί κυβερνοεπίθεση στο δίκτυο ενός προμηθευτή της, που την είχε οδηγήσει σε προσωρινή διακοπή λειτουργίας. Σ’ εκείνη την περίπτωση η Toyota κατάφερε να συνεχίσει την παραγωγή χρησιμοποιώντας ένα εναλλακτικό δίκτυο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Toyota είχε καταβάλει μεγάλες προσπάθειες να ανακάμψει, μετά την περίοδο που παρουσιάστηκε έλλειψη στους ημιαγωγούς. Κάτι που φάνηκε να επιτυγχάνει στο πρώτο 6μηνο του 2023, σημειώνοντας άνοδο 29%.

Toyota

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ