top icon
Κόσμος

Αυτή η εταιρεία έχει κατασκευάσει 5 εκατομμύρια ηλεκτροκίνητα οχήματα

Ο κατασκευαστής από τη μακρινή Κίνα κατακτά ένα ακόμα σημαντικό ορόσημο.

Η BYD διέθεσε το 5.000.000ό νέο ηλεκτροκίνητο όχημά της, ένα Denza N7, στις αρχές του μήνα που διανύουμε, καθιστώντας την με αυτό τον επίτευγμα την πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο που επιτύχει αυτό το ορόσημο .

Η κινεζική BYD «ξόδεψε» 13 χρόνια για να κατασκευάσει το 1.000.000ό ηλεκτροκίνητο όχημά της και άλλους 18 μήνες για να φτάσει στα 3.000.000. Και τώρα, μόλις 9 μήνες μετά το προηγούμενο ορόσημο, τα 5.000.000.

Το 2022, τα New Energy Vehicles (NEV) της BYD σημείωσαν αξιοσημείωτη ανάπτυξη, με τις συνολικές πωλήσεις τους να ξεπερνούν τις 1,86 εκατομμύρια μονάδες. Η δυναμική συνεχίστηκε το 2023, καθώς η εταιρεία έφτασε έναν όγκο πωλήσεων της τάξης των 1,5 εκατομμυρίων μονάδων από τον Ιανουάριο έως τον Ιούλιο, συμπεριλαμβανομένων 92.469 ηλεκτροκίνητων οχημάτων εκτός Κίνας, αριθμός που ξεπέρασε τις συνολικές πωλήσεις NEV ανά την υφήλιο για ολόκληρο το έτος 2022.

BYD Dolphin - Κίνα

Από τον Ιούλιο μάλιστα, οι παγκόσμιες πωλήσεις ηλεκτροκίνητων οχημάτων της BYD έχουν εκτιναχθεί σε πάνω από 4,8 εκατομμύρια μονάδες.

Η BYD επεκτείνει ενεργά την παγκόσμια παρουσία της από το 2010, εισάγοντας NEV οχήματα στην κατηγορία των ταξί και των λεωφορείων. Ως εκ τούτου, οι λύσεις της κινεζικής εταιρείας στον τομέα των δημόσιων συγκοινωνιών «εμφανίζονται» στους δρόμους 400 πόλεων σε περισσότερες από 70 χώρες ανά τον κόσμο.

Από την ίδρυσή της το 1995, η BYD βρίσκεται σταθερά στην πρώτη γραμμή των τεχνολογικών εξελίξεων. Καινοτομίες όπως η μπαταρία Blade Battery, το υβριδικό σύστημα DM-i Super Hybrid System και το DiSus Intelligent Body Control System, έχουν θέσει νέα πρότυπα στoν κλάδο.

Στο μέλλον, η BYD, που έχει ήδη πρωταγωνιστικό ρόλο στην Κίνα αλλά σιγά σιγά και εκτός αυτής στη νέα ενεργειακή επανάσταση, θα παραμείνει πιστή στη φιλοδοξία της για οικολογική φιλικότητα και θα παρέχει καλύτερες εμπειρίες μετακίνησης σε περισσότερους πελάτες σε όλο τον κόσμο, επιταχύνοντας τη μετάβαση προς ένα πιο πράσινο μέλλον και συμβάλλοντας στο όραμά της για να μείωση της μέσης θερμοκρασίας της Γης κατά 1°C.

BYD

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ