top icon
Επικαιρότητα

Datsun White Zombie

Μπορεί με το πρώτο βλέμμα να μη σας γεμίζει το μάτι, πλην όμως το συγκεκριμένο Datsun 1200 ίσως αποτελέσει ένα ορόσημο για την τεχνολογία.

Μπορεί με το πρώτο βλέμμα να μη σας γεμίζει το μάτι, πλην όμως το συγκεκριμένο Datsun 1200 ίσως αποτελέσει ένα ορόσημο για την τεχνολογία.
 
Το ηλικίας 39 χρόνων Datsun 1200 είναι προορισμένο να γράψει ιστορία ως το ταχύτερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο στην υφήλιο. Ένας μηχανικός τροποποίησε το όχημα και εγκατέστησε ένα πανίσχυρο ηλεκτρικό κινητήρα, που δύναται να κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα από στάση σε 1,8 δευτερόλεπτα, γρηγορότερο δηλαδή από τα περισσότερα σπορ αυτοκίνητα.

 
Δύναται να διανύσει 144 χιλιόμετρα δίχως να χρειαστεί στο ενδιάμεσο επαναφόρτιση και με τους 500 ίππους, καλύπτει την απόσταση των 400 μέτρων σε χρόνο μόλις δέκα δευτερολέπτων. Σε πίστα δοκιμών το Datsun, που έχει ονομαστεί White Zombie, κατατρόπωσε μία Maserati, απογοητεύοντας εντελώς τον οδηγό της.

 
Ο μηχανικός που έχει την ευθύνη για την τροποποίηση είναι ο Αμερικανός John Wayland. Αρχικά πήρε το πλαίσιο ενός Datsun του 1972 και τοποθέτησε ένα δικής του κατασκευής ηλεκτρικό κινητήρα. Επίσης, εγκατέστησε και μία μπαταρία πολυμερών λιθίου που το τροφοδοτεί συνολικά με ενέργεια 335 volts ή με 22.7ΚWh.

 
Με το να επιτυγχάνει επιτάχυνση 1,8 δευτερολέπτων στα 100 χιλιόμετρα την ώρα, το καθιστά ταχύτερο από το Tesla Roadster, το οποίο χρειάζεται 3,9 δευτερόλεπτα για να καλύψει την ίδια απόσταση. Ο Wayland είπε πως όσοι επιχείρησαν να το συναγωνιστούν έχουν μείνει με το στόμα ορθάνοιχτο.
 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ